Rx 6800 Sistemi Aniden Kapanıyor ve Mavi Ekran Veriyor

cam7sokak

Yeni Üye
Ani sistem çökmeleri ve mavi ekran hatalarıyla boğuşuyorum, yaklaşık iki aydır bu sorun devam ediyor. Windows mini-dump dosyalarını ekte paylaştım.

Sistemimde ASUS Radeon ROG RX 6800 Gaming OC 14 GB GDDR6 240 bit ekran kartı bulunuyor. İşlemci olarak ise AMD Ryzen 5 5700X 4.8GHz 30MB kullanıyorum. Anakartım ASUS Prime B550M-K, 4200MHz(OC) DDR4 bellek desteğiyle çalışıyor. BIOS sürümü Prime B550M-K BIOS 3602 olarak güncellendi.

16 GB (2x8GB) Adata XPG Spectrix D41 TUF RGB DDR4 3000 MHz CL15 RAM kullanıyorum. Güç kaynağı ise ASUS TUF Gaming 700w 80+ Bronze 120mm. Kasa olarak ASUS TUF Gaming GT301 RGB tercih ettim. İşletim sistemim Windows 11 Pro 22H2. Ekran kartı sürücüsü AMD'nin WHQL sertifikalı 24.2.1 sürümü. Anakart yonga seti sürücüleri ise en güncel sürüme yükseltildi.

Sorun, oyun oynarken veya çeşitli uygulamalar kullanırken aniden oluşuyor. Örneğin, Let It Die oyununda maçlar arasında geçiş yaparken, Monster Hunter Rise'da görev tamamlandıktan sonra veya alt+tab yaparken birkaç kez donma ve ardından sistemin kapanmasıyla karşılaştım. Hatta bir seferinde YouTube videosu takıldı ve seste bozulmalar oldu.

AMD sürücülerini DDU ile tamamen kaldırarak en son sürüm olan 25.3.1'e güncelledim, fakat sorun devam etti. Daha sonra bazı kullanıcıların benzer sorunlar yaşadığını ve sürücü güncellemesinin sorunu çözmediğini gördüm, bu nedenle 25.2.1 sürümüne geri döndüm. BIOS'u 3302 sürümünden en son sürüm olan 3802'ye yükselttim. XMP ve Smart Access özelliklerini aktif ettim. Önceki CPU undervolt ayarlarını sıfırladım fakat varsayılan CPU ayarlarında da aynı sorun devam etti.

Sistem çökmelerinin ardından CMD kullanarak DISM /online /cleanup-image /checkhealth, /scanhealth ve DISM /online /cleanup-image /restorehealth komutlarını çalıştırdım. Ancak herhangi bir sorun tespit edemedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Geri