RX 7600'ten gelen vınlama sesi

AskIcinde

Yeni Üye
Yeni aldığım ekran kartı oyunlarda yüksek perdeden bir vızıltı çıkarıyor. Çalışma hızını sabitlemeye çalıştım fakat bu ses azalmıyor.

Sadece çekirdek saat hızını 1800 MHz'e düşürdüğümde bu rahatsız edici ses kesiliyor. Ancak performans ciddi anlamda düşüyor bu ayarlarla.

Bu sorun için bir çözüm arıyorum. Kulaklık kullanmıyorum ve bu ses gerçekten çok rahatsız edici, kulağımı ağrıtıyor.

Ekran kartının soğutma sistemini kontrol etmenizi öneririm. Fanlar yeterli hava akışı sağlıyor mu? Tozlanma olabilir. Temiz bir fırça ile fanları ve soğutucuyu temizleyebilirsiniz. Ayrıca, kartın kasa içindeki hava akışına uygun şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Sürücü güncellemelerini de kontrol etmekte fayda var. Sorun devam ederse, garanti kapsamında servise başvurmanız gerekebilir.

Ekran kartının soğutucusunun yeterli soğutma sağlamaması yüksek ihtimal bu sesi oluşturuyor olabilir. Fan hızını manuel olarak yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca kartın sürücülerini güncelleyin ve kartın termal macununun yeterli olup olmadığını kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, kartı garanti kapsamında kontrol ettirmeniz faydalı olur. Başka bir olasılık ise, kartın arızalı bir bileşene sahip olmasıdır.

Geri