Ryzen 7 7800X RTX 4060 Ti sistem aşırı ısınıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayrenkli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayrenkli

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar kurulumu gerçekleştirdim; tüm parçaları titizlikle seçtim. Görselliğe önem verdiğimden, RAM'ler dahil her şey Aura Sync uyumlu. Anakartım ASUS B450M-K, ekran kartım ASUS RTX 4060 Ti, işlemcim R7 7800X, RAM'ler G.Skill Trident Z Neo CL 32 5800MHz, SSD'm Kioxia Exceria Pro 2 TB ve işlemci soğutucum Thermalright Peerless Assassin 140 digital soğutucu. Kasam Vento GL4202 ve kasa fanları Rampage 7C120s.

Ön panele 4, üst panele 4, arka egzoz bölümüne de 1 tane Rampage 7C120s fan ekledim; kasa fanlarının tamamını değiştirdim. Kule soğutucunun önündeki fan RAM'leri gizlediği için, radyatörün ortasına bir fan yerleştirdim; diğerini de egzoz olarak kullandım. Görsel uyum sağlamak amacıyla, radyatörün ikinci fanını da arka tarafa monte ettim. Tüm fanlar dışarı doğru üfleyecek şekilde ayarlandı.

Sorun şu: The Last of Us Part II ve Counter-Strike 2 gibi oyunlarda orta grafik ayarlarında oynarken, işlemci sıcaklığı 80 dereceyi, ekran kartı sıcaklığı ise 85 dereceyi buluyor. Egzoz fanından çıkan hava çok sıcak. İşlemci ve soğutucu üst kısmı aşırı derecede ısınmış durumda. Görselliği bozmadan çözüm önerilerine ihtiyacım var. Yan panel fanlarının altına içe doğru üfleyecek fan eklemek işe yarar mı?

Bir diğer olası sorun, hava akışının yetersiz olması olabilir. Daha fazla fan eklemek veya hava akışını iyileştirecek bir kasa seçeneği değerlendirebilirim. Farklı bir soğutucu kullanımı da düşünülebilir.

Geri