Sanallaştırma etkin görünmüyor

SovalyeDusman

Yeni Üye
Core i5 750 işlemcimde, BIOS ayarlarından ve Görev Yöneticisi'nden sanallaştırma açık görünüyor. Ancak, sanal makine programı çalışırken hata mesajı alıyorum.

Hyper-V kurmayı denedim fakat sistem bunu desteklemiyor diyor. Çözüm önerisi bekliyorum.

Sorun devam ediyor ve çözüm bulamıyorum.

7. nesil Core i5 işlemciler VT-x desteğine sahip olmalı. BIOS'ta sanallaştırma açık gözükmesine rağmen, Hyper-V'in desteklemiyor demesi donanım uyumluluğu ile ilgili bir sorun işaret edebilir. İşlemcinizin VT-x'i gerçekten destekleyip desteklemediğini BIOS'ta farklı bir seçenek altında (örneğin, Intel Virtualization Technology) kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, anakartınızın güncel BIOS sürümüne sahip olduğundan emin olun. Güncelleme sonrası durumu tekrar deneyin. Başka bir sanal makine programı (VirtualBox örneğin) deneyerek sorunun programdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını da test edebilirsiniz.

750 işlemcinin sanallaştırma desteği sınırlı olabilir. Hyper-V'in sistem gereksinimlerini karşılamaması muhtemel. VirtualBox veya VMware Workstation Player gibi alternatif sanal makine programlarını denemeyi öneriyorum. BIOS'taki sanallaştırma ayarlarının doğru şekilde etkinleştirildiğinden emin olun. İşlemcinizin sanallaştırma yeteneğini doğrudan üreticinin sitesinden kontrol edebilirsiniz. Başka bir olasılık ise, RAM veya disk alanınızın yetersiz olması olabilir.

750 işlemci biraz eski olduğundan Hyper-V desteği olmayabilir. BIOS'taki sanallaştırma özelliği, Hyper-V'nin temel gereksinimlerinden biri olsa da yeterli olmayabiliyor.

Deneyebileceğiniz birkaç şey var: Öncelikle, kullandığınız sanal makine programının sistem gereksinimlerini kontrol edin. Belki de 750 işlemci, bu program için yeterince güçlü değil.

Alternatif olarak, VirtualBox gibi daha hafif bir sanal makine programı deneyebilirsiniz. Sisteminizin kaynaklarını daha az tüketir ve daha eski donanımlarla uyumlu olabilir.

Sorun devam ederse, işlemcinizin tam model numarasını ve kullandığınız sanal makine programını belirtmeniz yardımcı olabilir. Daha detaylı bilgiyle size daha spesifik yardım sağlayabiliriz.

7. nesil Core i5 işlemciler sanallaştırmayı destekliyor olsa da, BIOS'ta etkinleştirilmiş olması yeterli olmayabiliyor. Hyper-V'in sisteminizde çalışamaması, işlemcinizin sanallaştırma özelliğinin donanım seviyesinde etkin olmamasından kaynaklanıyor olabilir. BIOS'ta "Virtualization Technology" veya benzeri bir ayarın *hem* etkinleştirilmesi *hem de* işlemcinizin bu özelliği desteklediğinin doğrulanması gerekiyor. Ayrıca, işlemci sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Son olarak, kullandığınız sanal makine yazılımının sistem gereksinimlerini kontrol edin. Bu adımları denediğinizde sorun devam ederse, daha detaylı sistem bilgilerinizi paylaşmanız yardımcı olabilir.

Son mesajlar

Geri