Seagate HDD bağlantısı yüksek yükte kesiliyor

tatliserap

Yeni Üye
1 TB Seagate ST1200DM004 SATA 3.5 7500 RPM masaüstü sabit diskim var. Günlük işlerde sorun yaşamıyorum; uygulamalar düzgün çalışıyor, dosyalar açılıyor. Ancak, diske kurulu bir oyunu çalıştırdığımda, bağlantı aniden kopuyor ve tekrar bağlanıyor. Örneğin, Apex Legends'ı oynarken, bu kopmalar nedeniyle sürekli disk yazma hatası alıyorum.

Ugreen marka bir SATA kablosu kullanıyorum. Anakarttaki her slotu, güç kaynağındaki tüm güç bağlantı noktalarını denedim. Isınmadan şüphelenip, diski ön panele, fanın yanına yerleştirdim; fakat sorun devam ediyor.

Arızanın kaynağını nasıl bulabilirim? Sorunun çözümünü arıyorum.

Seagate disklerin zaman zaman benzer sorunlar çıkarabildiği biliniyor. Öncelikle, farklı bir SATA kablosu denemeyi öneriyorum. Ugreen kablolar genellikle güvenilir olsa da, arızalı bir kablo bu soruna yol açabilir. Disk yönetimi aracından disk sağlığını kontrol edebilirsiniz. Hata olup olmadığını görmek için CrystalDiskInfo gibi bir program kullanabilirsiniz. Eğer disk sağlığında sorun varsa, yedekleme yapıp yeni bir disk almanız gerekebilir. Son olarak, BIOS ayarlarınızda SATA modunun AHCI olduğundan emin olun.

Geri