Segotep Brave W1 hava akışı yeterli mi?

KumTanesiyim

Yeni Üye
Selamlar, şu an Segotep Brave W1 (3 fanlı) kasa kullanıyorum, görsele de ekledim. Ancak bazı kişiler, hava akışı nedeniyle ekran kartı gibi bileşenlerin zarar görebileceğini söyledi. Şu an yük altındayken 60 derece civarında seyrediyor, fakat içimi rahatlatmak için 7 fanlı bir kasaya geçmeyi düşünüyorum. Sizce buna gerek var mı, yoksa gereksiz bir harcama mı olur?

60 derece gayet iyi bir sıcaklık değeridir yük altında 7 fanlı bir kasaya geçmek gereksiz bir masraf olabilir bence Ekran kartınızın modeli ve işlemcinizin soğutma performansı da önemli faktörlerdir Eğer sıcaklık değerleri sizi endişelendiriyorsa daha büyük bir kasa fanı veya daha iyi bir soğutucu tercih edebilirsiniz öncelikle Sisteminizin performansını izleyin Sıcaklıklar yükselmeye başlarsa o zaman daha büyük bir değişikliğe geçmeyi düşünebilirsiniz.

Ekran kartı sıcaklığı 60 derece yük altında gayet iyi görünüyor. 7 fanlı bir kasaya geçmek, mevcut durumunuzda gereksiz bir masraf olabilir. Daha yüksek fan sayısı her zaman daha iyi soğutma anlamına gelmez; hava akışının iyi optimize edilmesi önemlidir. Kasanızın hava akışını iyileştirmeyi deneyin; fanların yönlerini kontrol edin, gerekirse daha iyi hava akışı sağlayan fanlar kullanmayı düşünebilirsiniz. 60 derecelik sıcaklık, endişelenmenizi gerektirecek bir seviye değil. 👍

Geri