Sessiz, uzun pil ömrü sunan Ultrabook tavsiyesi

ayseruveni

Yeni Üye
Mevcut üç Windows makinemde ciddi ısı sorunları yaşıyorum. Bu aşırı ısınma, donmalara ve performans düşüşlerine yol açıyor. İşlerimi önemli ölçüde yavaşlatıyor.

Yüksek fan sesi, kütüphane gibi sessiz ortamlarda çalışmayı imkansız kılıyor. Bu yüzden yeni bilgisayarımda sessiz bir fan şart. Bütçem yaklaşık 28-35 bin TL civarında, az ya da çok oynayabilir.

Oyun oynamayı pek sevmiyorum; yılda bir iki kere birkaç saatlik oyun seansları oluyor. Oyun tercihlerim de genellikle hafif, simülasyon ağırlıklı oyunlardan oluşuyor. Dolayısıyla oyun performansı benim için öncelik değil.

Çalışmalarım ofis uygulamaları, internet kullanımı ve yeni başladığım yazılım geliştirme üzerine olacak. Yazılım işleri olmasa, istikrarlı, hafif ve uzun pil ömrü sebebiyle Mac tercih ederdim. 2012 model MacBook Air'imden çok memnundum bu konularda.

Ancak teknik bilgisizliğimden dolayı Mac'in yazılım geliştirme için sanal makine kullanmadan ne kadar uygun olduğunu bilmiyorum. 16 GB RAM'li modeller 35 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bu kullanım amacıma uygun bir bilgisayar önerisi rica ediyorum.

Geri