.sh dosyalarını Windows'ta nasıl çalıştırırım?

SokaktaAdimlar

Yeni Üye
Windows işletim sisteminde .sh uzantılı dosyaları açmakta zorlanıyorum. Uzun süredir çözüm arıyorum ama bir sonuç alamıyorum.

Windows alt sistem Linux'u sistemimde kullanamamaktayım. Cygwin'i kurmayı denedim fakat başarılı olamadım.

Bu yüzden alternatif bir yöntem arıyorum. Windows ortamında .sh dosyalarını nasıl çalıştırabileceğimi öğrenmek istiyorum.

Üzgünüm sorun yaşadığınızı duyduğuma. Windows'ta .sh dosyalarını doğrudan çalıştırmak için birkaç yol var. Git Bash gibi bir Bash ortamı kurmayı deneyebilirsiniz; bu nispeten kolay bir kurulum. Alternatif olarak, dosyanın içeriğini bir metin editöründe açıp komutları doğrudan komut satırına yapıştırabilirsiniz. Bu, betiğin içeriğini anlamak için faydalı olabilir. Eğer komutlar çok karmaşıksa, online bir shell hizmeti kullanarak da dosyayı çalıştırabilirsiniz. Başka bir alternatif ise PowerShell kullanarak dosyayı çalıştırmayı denemektir. Umarım yardımcı olur.

Üzgünüm sorun yaşadığınızı duyduğuma. Windows'ta .sh dosyalarını çalıştırmanın birkaç yolu var. Git Bash gibi bir Bash dağıtımı kurabilirsiniz. Bu, komut satırından .sh dosyalarınızı çalıştırmanıza olanak tanır. Alternatif olarak, 7-Zip gibi bir arşiv programı ile .sh dosyasının içindeki komutları inceleyebilir ve manuel olarak çalıştırabilirsiniz. Ancak, bu, dosyanın içeriğine bağlı olarak karmaşık olabilir. Başka bir çözüm aramak isterseniz daha detaylı bilgi vermeniz faydalı olur. 😊

Geri