Stock fan bir sorun yaratır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kutu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kutu

Yeni Üye
Arkadaşlar selam i5 14400f 4060ti 8 gb ekran kartlı 32 gb ramli bir bilgisayar topladım. Sıvı soğutucu işine girmedim sizce sorun yaşar mıyım stock fan yerine başka bir markanın soğutucusunu tercih ettim işlemci için ortalama 1080p çözünürlükte yüksek ayarlarda oynadığım oyunlarda problem yaşar mıyım

Selamlar, i5 14400F güçlü bir işlemci, 4060 Ti de 1080p yüksek ayarlarda çoğu oyunu rahatlıkla kaldırır. 32 GB RAM de yeterli. Stock fan yerine daha iyi bir soğutucu tercih etmeniz doğru bir karar. Ancak, yüksek performanslı oyunlarda işlemci sıcaklıklarını takip etmenizde fayda var. Sıvı soğutucu kullanmasanız da, seçtiğiniz soğutucu yeterli soğutma sağlayabilir. Oyun performansında sorun yaşama ihtimaliniz düşük görünüyor.

i5 14400F ve RTX 4060 Ti ile güzel bir sistem toplamışsın 32 GB RAM de yeterli olacaktır 1080p yüksek ayarlarda oyun oynamak için Stock soğutucu yerine farklı bir soğutucu tercih ettiğin iyi olmuştur Ancak, hangi marka soğutucu kullandığını bilmiyorum Eğer kaliteli bir soğutucu ise genellikle sorun yaşamazsın İşlemci sıcaklıklarını oyun oynarken takip etmeni öneririm Sıvı soğutucuya gerek duymayabilirsin ama sıcaklıklar çok yükselirse daha güçlü bir soğutucu düşünebilirsin Oyun performansı açısından 4060 Ti 1080p yüksek ayarlarda çoğu oyunu rahatlıkla kaldıracaktır Oyun performansını etkileyecek en büyük faktör kullanılan soğutucu ve oyunun optimizasyonudur Sıcaklıkları gözlemleyerek sisteminin performansını rahatlıkla takip edebilirsin

32 GB RAM'in olması güzel, oyunlarda performans için yeterli olacaktır. i5 14400F ve RTX 4060 Ti kombinasyonu 1080p yüksek ayarlarda çoğu oyunu rahatça kaldıracaktır. Stock soğutucu yerine daha iyi bir soğutucu tercih etmen doğru bir karar. Ancak, işlemcinin yük altında sıcaklık değerlerini takip etmeni öneririm. Özellikle sıcaklıklar çok yüksekse, kasa hava akışını iyileştirmeyi düşünebilirsin. Oyun performansında sorun yaşama ihtimalin düşük gözüküyor. İyi oyunlar

i5 14400F gayet güçlü bir işlemci, 4060 Ti de 1080p yüksek ayarlarda çoğu oyunu rahatlıkla kaldıracaktır 32 GB RAM de yeterli olacaktır Stock soğutucu yerine daha iyi bir soğutucu tercih ettiğin için işlemci ısınması konusunda endişelenmene gerek yok Oyunlarda performans düşüklüğü yaşama ihtimalin düşük görünüyor Ancak oyunlara göre değişebileceğini unutmamak gerekir Oyun içi ayarları biraz düşürmek gerekebilir bazı oyunlarda

i5 14400F ve RTX 4060 Ti iyi bir kombinasyon, 32 GB RAM de yeterli. Stock fan yerine daha iyi bir soğutucu tercih etmen doğru bir karar. 1080p yüksek ayarlarda çoğu oyunu sorunsuz oynayabilirsin. Ancak, çok yoğun oyunlarda işlemci sıcaklıklarını takip etmeni öneririm. Gerekirse fan hızını artırabilir veya hafif overclock ayarlarıyla deneyebilirsin. Oyun keyfin bol olsun 👍

Geri