Tam Donanım Sistemi Önerilerim

TavukGunesi

Yeni Üye
PC.net.tr forum üyelerine selamlar,

Yeni topladığım tam donanımlı bilgisayar parçalarını sizlerle paylaşacağım. Umarım işinize yarar.

Öncelikle monitörden başlayalım: AOC 24 inç C24G2AE 144Hz 0.8ms 2xHDMI DP VGA VA FHD FreeSync Premium Eğri Oyun Monitörü

Geçen ay, internetten, haftasonu indirimlerinden 2800 TL'ye kapmıştım. Panel seçiminde çok kararsız kaldım. VA ve IPS panelleri uzun süre araştırdım. Diğer markaların VA panellerinde gölgelenme sorunu daha fazlaydı. Yabancı forumlardan edindiğim bilgilere göre, bu modelde ışık sızması ve gölgelenmenin en düşük seviyede olduğunu düşündüm ve tercih ettim.

Monitör elime ulaştı, kutuyu açtım. İçinde güç kablosu, HDMI ve DisplayPort kabloları vardı. Kesinlikle ödediğim fiyata değerdi. Yeni sistemimi kurup, bir süre kullandıktan sonra detaylı yorumlarımı ekleyeceğim. Belki de video inceleme yaparım.

Kulaklık olarak Corsair Void RGB Elite Wireless Premium 7.1 Kulaklık kullandım

Sahibinden'den, 2 hafta önce, çok az kullanılmış, tertemiz, faturalı ve garantili olarak satın aldım. Birçok inceleme ve yorum bu model yönündeydi. Sıfır fiyatı yaklaşık 1600 TL civarındaydı, ama bütçemi zorlamamak için 1000 TL'ye ikinci elini aldım. Satıcıyla görüştükten sonra, iyi ki almışım dedim. Çok düzenli ve temiz bir ortamda yaşıyordu, kulaklığın durumundan da bunu anladım. Kutusu ve tüm içerikleri eksiksizdi.

Klavye olarak Steelseries Apex 5 RGB Klavye tercih ettim

İlk önce bir mağazaya gittim, 1000 TL fiyat etiketini görünce şaşırdım. İnternette araştırdığımda 800 TL'ye sattığını gördüm. En uygun fiyattan almaya karar verdim. Ayrıca bu alışverişten puan da kazandım. Steelseries markasını seviyorum. Kaliteli malzeme ve konforu beni cezbetti. Bilek desteği çok rahat. Mağazada sergilenen ürünü denemiştim. Dokunma hissi, tuşlar ve tutuşu çok hoşuma gitti.

Mouse olarak Steelseries Rival 3 RGB aldım

Geçen hafta sonu indirimlerinden 240 TL'ye mağazadan aldım. Markayı sevdiğim için aldım. Konfor, tutuş ve görünümü çok iyi. Fiyatı gayet uygundu, şu an 300 TL'den satılıyor.

Mousepad olarak Steelseries QCK Prism XL RGB seçtim

Pahalı bir mousepad şart değil, 80-160 TL'ye de RGB mousepadler var. Ama tüm ekipmanı kaliteli toplarken buna da para verdim. Malzeme kalitesiyle ilgili olumlu yorumlar beni etkiledi. İnternette 540 TL'ye buldum, mağazada 800 TL idi. Klavye ile birlikte sipariş verdim ve yine puan kazandım. Çok gerekirse, 100 TL'ye normal, bilinmeyen markaların büyük mousepadlerini kullanabilirsiniz. Ama bu mousepad ve Rival 3'ü birlikte kullanırsam, sürücüler sayesinde RGB'leri senkronize edebilirim.

Kamera olarak GameBooster CAM07 kullandım

Yayın ve kayıt yapmayı düşünüyorsanız ve bütçeniz sınırlıysa, bu model uygun. Şu an 300 TL. Eski sistemimde kullanmıştım, birkaç yayın ve video çekmiştim. Video kalitesi merak ediyorsanız, YouTube'da benim videolarımı izleyebilirsiniz. Fiyatına göre iyi, ama düşük ışıkta performansı zayıf. Gün ışığında güzel görüntü alıyorum, ama oda lambası yeterli değil. Profesyonel kayıt için led ışığa ihtiyacınız olacak.

Mikrofon olarak Gamebooster MC120 tercih ettim

Yayın ve kayıt için bütçe kısıtlıysa, bu mikrofon fiyatına göre yeterli. Ses kalitesini YouTube kanalımda görebilirsiniz. Geçen ay indirimden 520 TL'ye aldım, şu an 610 TL. Dokunmatik mute butonu var, ayrıca RGB ayarları da mevcut.

Kasa henüz belirsiz

Sistem neredeyse hazır, kasa kaldı. İnternetten uygun fiyatlı hazır sistem kampanyaları arıyorum. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Umarım paylaştıklarım yararlı olmuştur. Tamamen kendi düşüncelerimi sizlerle paylaştım. İyi günler.

Geri