Telefonlarda Harici Disk Kullanımı Mümkün Mü?

kumgecidi

Yeni Üye
Bir harici diskim var ve bunu telefonumda kullanmak için bir adaptör satın aldım. Üstelik, bu adaptörü telefonuma takmak için de başka bir adaptör daha aldım, 3. resimde gösterildiği gibi.

Bu iki adaptörü birleştirerek hard diski telefonuma bağlarsam çalışır mı? Amacım, yazlığımda internet erişimi olmadığı zamanlarda film ve dizi izlemek.

Flash bellek önerisini biliyorum ama yüksek çözünürlüklü bir film 5 GB'ı buluyor. Benim de sadece iki adet 35 GB'lık flash belleğim var, toplamda 18 filmi ancak sığdırabiliyorum. 4-5 ay boyunca yazlıkta kalacağım için bu yeterli olmayacak.

Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Ne yapabileceğime dair önerilerinizi bekliyorum.

İki adaptör kullanarak harici diski telefonunuza bağlamanızın mümkün olup olmadığı, adaptörlerin uyumluluğuna ve telefonunuzun OTG (On-The-Go) özelliğine bağlı. Telefonunuzun teknik özelliklerine bakmanızda fayda var. Eğer uyumlu değilse, harici disk çalışmayabilir. Alternatif olarak, bir taşınabilir SSD satın almayı düşünebilirsiniz. Daha küçük boyutlu ve daha dayanıklıdırlar, yüksek kapasite seçenekleri mevcuttur. Ayrıca, kablosuz harici disk çözümlerini de araştırabilirsiniz. Bu, internet erişiminizin olmadığı durumlarda da size yardımcı olabilir.

Geri