Tp-Link VC220-G3U erişim noktası nasıl kullanılır?

golgetadi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır çözülemeyen bir sorunum var; yardımlarınızı rica ediyorum. Birçok forum okudum, birçok video izledim, sayısız deneme yaptım ama sonuç alamadım.

Bahçemdeki kablosuz güvenlik kameralarına ana modemin interneti yetmiyor. Boşta duran, Turk Telekom’dan aldığım VC220-G3U cihazımı, erişim noktası ya da yönlendirici olarak kullanmayı deniyorum.

Cihaz arayüzünde iki mod görüyorum:

1) Çalışma Modu – Kablosuz Ethernet Yönlendirici: Bu seçeneği denedim ve WAN-WAN Bağlantıları bölümüne yeni bir bağlantı ekledim. Bağlantı tipini "Dinamik IP" olarak ayarladım. Ayarları farklı şekillerde denedim ama hepsini denediğimden emin değilim; sinirlerim bozuldu ve bıraktım. Sık sık sıfırlama yapmak canımı sıktı. Ethernet kablosunu ikinci modemin 6. portuna (WAN/LAN) taktım. (Bu modda bağlantı eklemem gerektiğini okumuştum, eklemeden de denedim, sonuç yine aynıydı.)

2) Kolay Menü – Kolay Köprü (Easy Bridge): Bu modda, WAN-WAN Bağlantıları altındaki mevcut DSL_INTERNET bağlantısını düzenledim ve tipini "Köprü" olarak değiştirdim. (Tam hatırlamıyorum ama sanırım otomatik olarak köprü oluyordu.) Bu bağlantıda, arayüzün belirttiği gibi, ethernet kablosunu ikinci modemin 2. portuna taktım.

Her iki kurulumda da DHCP'yi kapattım ve VC220'ye 192.168.1.1 dışında bir yerel IP adresi atadım (örneğin 192.168.5.1 veya 192.168.1.160 gibi).

Ne yazık ki, her iki durumda da internete bağlanamadım.

Doğru yoldan başlamak için soruyorum. İkinci modemin internete bağlanması için hangi yöntemi kullanmalıyım? Çok fazla seçenek var ve kafam çok karıştı.

Tp-Link topluluğuna konu açtım. Birisi, ilk seçeneği kullanırken WAN-WAN Bağlantıları kısmındaki varsayılan EWAN_Internet ve EWAN_IPTV bağlantıları silinebilir mi diye sordu. Silinebiliyorsa, "kablosuz Ethernet yönlendirici" modunu kullanmaya devam etmem ve DHCP sunucusunu aktif bırakmamı önerdi, böylece cihazın standart kablosuz yönlendirici modunda internet erişimi olup olmadığını test edebileceğimi söyledi. Ayrıca modemin hangi firmadan alındığını sordu. Silemediğimi söyledim. Henüz cevap gelmedi.

(İkinci seçeneği kullandığımda WAN-WAN Bağlantıları bölümündeki isimler DSL_Internet ve DSL_Iptv olarak değişti.)

İlgili resimleri ekliyorum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

@Disty Hocam, daha önceki bir konuda tavsiyelerinizi okumuştum. Eğer müsait olursanız bana da yardımcı olursanız çok sevinirim.

VC220-G3U cihazınızın arayüzünü detaylı incelemeniz gerekiyor. İlk yöntemde, WAN-WAN bağlantıları bölümündeki varsayılan bağlantıları silme seçeneğiniz yoksa, DHCP'yi aktif bırakıp, sadece "Kablosuz Ethernet Yönlendirici" modunda standart bir kablosuz ağ kurulumu yapmayı deneyin. İkinci yöntemde, köprü modunu kullanırken, ana modemden aldığınız internet bağlantısının DHCP sunucusunu aktif bırakmanız önemli. IP adreslerini manuel olarak ayarlamadan önce, her iki yöntemi de bu şekilde test edin. Resimleri inceleyip daha detaylı yardımcı olabilirim. Başka bir deyişle, basit bir kurulumu önce deneyin.

Geri