Tron komutu bilgisayarımı mahvetti

GolgeRota

Yeni Üye
Yanlış konu başlığını seçtiysem özür dilerim. Yaklaşık dört ay önce, bilgisayarımda virüs şüphesiyle internette araştırma yaparken Tron Script ile karşılaştım. Güvenilir birkaç kaynaktan, doğru kullanıldığında sorun yaratmayacağını okumuştum. Videoları izledim, talimatları uyguladım. Kaspersky ve başka birkaç güvenlik yazılımı yükleyip tarama çalıştırdım.

Komut satırından kodlar akıyordu, anlamadığım türden kodlar. İşlemler tamamlandı, komut satırını kapattım, virüs bulunamadı uyarısı aldım ve bilgisayarı yeniden başlatmamı istedi. Yeniden başlattım, ekran mavi kalıp dondu. Neden açılmadığını çözemedim. Güç kablosunu çektim ve tekrar açmaya çalıştığımda monitöre görüntü gelmiyordu ve anakartta işlemci LED'i yanıyordu.

İki farklı teknik servise götürdüm ama bir çözüm bulamadılar, başka yerlere başvurmamı önerdiler. BIOS'un silinmiş olabileceğinden şüpheleniyorum. Donanım parçalarını söküp takmayı denedim ama fayda etmedi. Ne olmuş olabilir? Durum halen aynı, hiçbir gelişme yok.

Sistem özellikleri şöyle: ASUS Dual RX 6600XT ekran kartı, Ryzen 5 5600X işlemci, B550 MSI Tomahawk anakart, Corsair Vengeance RGB 14 GB (2x7) 3600 MHz RAM, Samsung 970 Evo Plus 750 GB SSD, 700W Cooler Master güç kaynağı.

Geri