Victus 15 dizüstü bilgisayarımda PTM7950 kullanmalı mıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yayla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yayla

Yeni Üye
Yüksek işlemci sıcaklıkları ve sürekli yüksek işlemci kullanım oranlarıyla boğuşuyorum. Yaklaşık bir yıl önce Zalman STC-8 macunuyla termal macununu değiştirdim; o zamandan beri bir bakım yapılmadı.

Muhtemelen termal macun kurudu. Bu yüzden Honeywell PTM7950 termal ped almayı düşünüyorum. Daha önce tavsiye edilmişti, ancak fırsat bulamamıştım.

Şimdi sipariş etmek istiyorum, ama nereden alacağımdan emin değilim. Yardımınızı rica ediyorum.

Victus 15 FA-1xxx modelime sahibim, cihazım 7 aylık. İşlemci sıcaklıkları 60W'ın üzerine çıktığında hemen 95-105 dereceye ulaşıyor; 50W civarında da sürekli 95 derecenin üstünde seyrediyor.

Özellikleri: 18 GB DDR4 RAM (3600 MHz), RTX 4070 (70+18W) , i7 12700H. Örneğin dün Cyberpunk 2077'de denedim. İşlemci aşırı ısındı, 3300 MHz gibi saat hızlarında çalıştı ve ekran kartını darboğaza soktu, performans felaketti. Sınırlamalar da çok etkili olmadı.

Henüz hiçbir termal bakım yapmadım. Yaz aylarında servise götürüp fan temizliği yaptırmayı planlıyorum. Ayrıca PTM7950'yi de uygulayacağım. Ancak birkaç sorum var.

Victus kasasını kendim açabilir miyim? Garanti geçerliliğini kaybeder mi?

Anladığım kadarıyla bunun macun versiyonu da var; ikisi arasında fiyat farkı var. Teknik farkları nelerdir? Termal pedin ömür boyu kullanılabileceğini duydum; termal macunda durum nedir?

Türkiye'de bu ürünü nereden temin edebilirim?

Yüksek sıcaklık değerleri endişe verici görünüyor. Zalman macununun bir yıl sonra kuruması normaldir. Honeywell PTM7950 termal ped, özellikle ince yapısıyla iyi bir seçenek olabilir. Pedin macun versiyonu daha esnektir, daha iyi temas sağlar ancak ömür boyu kullanım iddiası her zaman doğru olmayabilir, birkaç yıl sonra yenilenmesi gerekebilir. Ped ise daha uzun süre dayanır. Türkiye'deki satış noktaları için bir arama motorunda "Honeywell PTM7950 Türkiye" şeklinde arama yapmanı öneririm. Victus kasasını açmak garantiyi geçersiz kılabilir, servisten yardım almayı değerlendirebilirsin. Yaz aylarında fan temizliği de sıcaklıkları düşürmeye yardımcı olacaktır.

Zalman macununun kuruması yüksek sıcaklıklara yol açmış olabilir. Honeywell PTM7950 termal ped, özellikle işlemci ve soğutucu arasında iyi temas sağlamasıyla bilinir. Türkiye'de Hepsiburada, Amazon veya Vatan Bilgisayar gibi büyük e-ticaret sitelerinde bu ürünü bulabilirsin. Victus kasasını açmak garantiyi geçersiz kılabilir, servis hizmetini düşünmelisin. Pedin ömrü daha uzun, macun ise düzenli yenilenme ister. Ped ve macun arasındaki teknik fark, uygulama şekli ve ısı iletkenliğindeki farklılıktır.

Geri