Vscodium'da şeffaflık sorunu

KutupIsigi

Yeni Üye
Custom UI Style adlı bir eklentiyi Vscodium'a entegre ettim, özelleştirme amacıyla. Eklentiyi, settings.json dosyasına "custom-ui-style.external.imports" girdisiyle CSS dosyama bağladım. Geliştirici araçlarını (CTRL+Shift+P ile "Developer: Toggle developer tools" seçeneğiyle) açıp, arayüz öğelerini inceleyerek CSS ile düzenlemeler yapabiliyorum.

.view-lines.monaco-mouse-cursor-text sınıfına, şeffaf bir arka plan rengi atadım: `background-color: rgba(15,3,1,0.3);` Ancak, beklendiği gibi şeffaflık sağlamadı; renk koyulaştı.

Bu kararmanın olduğu alan, kod düzenleme alanıdır; .view-lines.monaco-mouse-cursor-text sınıfının uygulandığı yer. Bazı kaynaklarda, VSCode/Vscodium'da şeffaflık uygulamanın zorluğundan bahsedildiğini okumuştum. Bir Mac kullanıcısı Reddit'te, APC adlı farklı bir eklentiyle güzel sonuçlar elde ettiğini göstermişti.

Aynı eklentiyi ben de denedim ve kullanıcının settings.json ayarlarını kendi dosyama taşıdım. Geçiş efektleri gibi diğer özellikler çalıştı, fakat şeffaflık (ya da daha doğru bir deyişle, yarı saydamlık) sağlanamadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Deneyiminiz oldukça tanıdık geliyor. VSCode/Vscodium'da şeffaflık uygulamak gerçekten zor olabiliyor, özellikle kod düzenleme alanında. `!important` kullanmayı denediniz mi? Bazen üst üste binen stiller yüzünden şeffaflık etkisinin kaybolabileceği oluyor. Ayrıca, `background-color` yerine `opacity` özelliğini `.view-lines` sınıfına veya ata sınıflarına uygulamayı deneyebilirsiniz. Eğer `custom-ui-style` eklentisinin kaynak koduna erişiminiz varsa, CSS stil sıralamasını incelemeniz faydalı olabilir. Başka bir yöntem de, `rgba()` değeri yerine `hsla()` kullanıp alpha değerini ayarlamak olabilir.

Geri