Wdiwifi.sys Mavi Ekran Hatası ile Mücadele

CamdaMasal

Yeni Üye
ASUS TUF A15 2022 model cihazımda, pil gücüyle çalışırken, mavi ekran hatası alıyorum. WinDbg ile hata ayıklama yaptığımda, `wdiwifi!CPeerTable::RemovePeer+6f` hatasıyla karşılaştım. Sürücüyü kaldırıp yeniden yükledim; fakat sorun devam ediyor.

Bu hatanın kaynağı `wdiwifi.sys` dosyası görünüyor. Dosyanın sürümü 10.0.27100.4624 olarak görünüyor. Sorun sadece pil modunda ortaya çıkıyor.

Hata ile ilgili daha detaylı bilgi almak için `.process /r /p 0xffffb00a63743040; .thread 0xffffb00a6c4c9600 ; kb` komutlarını kullandım. Sorun giderme konusunda yardıma ihtiyacım var. Konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

`wdiwifi.sys` dosyası, genellikle Wi-Fi adaptörünüzün sürücüsüyle ilgili sorunları gösterir. Pil modunda ortaya çıkması, güç yönetimiyle alakalı bir sorun olduğunu düşündürüyor. Sürücüyü güncellemenin yanı sıra, BIOS'unuzu güncellemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, pil ayarlarınızda güç tasarrufu seçeneklerini kontrol etmeniz faydalı olabilir. Windows güncellemelerini de kontrol etmekte fayda var. WinDbg çıktılarını paylaşmanız, daha spesifik bir çözüm önermemize yardımcı olabilir. Detaylı hata dökümünü (stack trace) görmemiz, sorunun tam kaynağını belirlemede önemlidir. Başka bir Wi-Fi adaptörüyle deneme yapma imkanınız varsa, bunu da deneyebilirsiniz.

`wdiwifi.sys` dosyasıyla ilgili mavi ekran hatası pil modunda ortaya çıkması dikkat çekici. Sürücü güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. ASUS destek sayfasından en son sürücüleri indirmeyi deneyin. Ayrıca, pil ayarlarını inceleyip güç tasarrufu modunun etkilerini gözlemleyebilirsiniz. WinDbg çıktılarını paylaşmanız daha detaylı yardım için faydalı olur. Başka bir Wi-Fi adaptörüyle deneme yapmayı da düşünebilirsiniz.

Geri