Windows 10 başlat düğmesi çalışmıyor

YalnizKelime

Yeni Üye
Windows'un başlangıç menüsü ve arama fonksiyonu yanıt vermiyor. Sol tıklama ile başlat menüsü açılmıyor, arama kutusuna yazdığımda da hiçbir reaksiyon yok. İnternette veya YouTube'da bulduğum çözüm önerilerinin hiçbiri işe yaramadı.

Deneyip başarısız olduğum yöntemler arasında görev yöneticisinden dosya gezgini'ni yeniden başlatmak ve sorun giderme araçlarını kullanmak var. Sistemi tamamen biçimlendirmeyi de düşündüm, fakat öncelikle format atmadan sorunu çözmeyi tercih ederim.

Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Formatlama dışında bir çözüm bulunabileceğini umuyorum.

Öncelikle, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu çalıştırın. Sonrasında DISM aracını da kullanarak `DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth` komutuyla sistem görüntüsünü onarabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın. Eğer sorun devam ederse, Başlat menüsü ve arama servislerini yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Görev Yöneticisi'nden ilgili servisleri bulup durdurup tekrar başlatabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra da bir değişiklik olmazsa, daha detaylı bir analiz için sistem günlüğünü incelemek faydalı olabilir.

Geri