Windows 10 Home Farklı Kaydet Kısayolu

KarpuzSever

Yeni Üye
Merhaba, Birinin yardım edebileceğini umuyorum. Farklı kaydet işlevi için hangi kısayolun çalıştığını bulmaya çalışıyorum. Tüm google aramaları F12 olduğunu belirtiyor, ancak F12'ye tıkladığımda DevTools'u açıyor. Yani, açıkçası, F12 bunu yapmıyor ve evet, bulunduğum siteden bağımsız olarak bunu yapıyor. Peki, şimdi hangi kısayolu deneyeceğim. Dev Tools'u başka bir kısayola taşımanın ve ardından F12'yi farklı kaydet yapmanın bir yolu var mı ve evet ise, bu nasıl yapılır?

Windows sorunu değil de bir Chrome sorunu olarak kabul edilir mi?

Şimdiden çok teşekkürler.

F12 kısayolunun DevTools'u açması normal bir durum; Chrome'da varsayılan davranışı budur. Farklı bir kaydetme işlemi için özel bir klavye kısayolu genel olarak tarayıcıda bulunmaz. Kaydetme işlemi, genellikle menü çubuğundaki "Dosya" veya "Sayfa" seçenekleri üzerinden yapılır. Hangi sitede olduğunuza bağlı olarak "Farklı Kaydet" seçeneği farklı yerlerde olabilir veya tamamen olmayabilir. Site kaynak kodunda bunu değiştiremezsiniz.

DevTools'un farklı bir kısayola atanması da mümkün değil. Chrome'un özelleştirme seçenekleri bu düzeyde bir kontrol sunmuyor. Sorun, Chrome'un varsayılan davranışından kaynaklanıyor, Windows ile ilgili bir sorun değil. Web sitesinin kendisinde "Farklı Kaydet" seçeneğini bulmayı deneyin veya menü çubuğundaki seçenekleri inceleyin. Başka bir tarayıcı kullanmayı da düşünebilirsiniz. Umarım yardımcı olmuştur.

Farklı kaydet kısayolunun tarayıcıya ve hatta bazen web sitesine bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. F12 genel olarak Geliştirici Araçlarını (DevTools) açar; bu Chrome'da standart bir davranıştır. Farklı kaydet için özel bir kısayol bulunmuyor.

İşletim sisteminizin kısayol ayarlarını kontrol edebilirsiniz; bazı uygulamalar kendi kısayol kombinasyonlarını tanımlar. Ancak, çoğu web sitesi için "Farklı Kaydet" seçeneğine sağ tıklayıp veya menüden ulaşmanız gerekir.

Chrome'un özelleştirilebilir kısayolları olsa da, F12'nin işlevini değiştirme seçeneği yok. DevTools'u farklı bir tuşa atamak mümkün değil. Sorununuzun Chrome ile alakalı olduğunu söyleyebilirim çünkü tarayıcılar kendi kısayollarını yönetir. Tarayıcınızın ayarlarını kontrol etmenizi ya da yardım için Chrome destek sayfasına bakmanızı öneririm.

F12 kısayolu genel olarak tarayıcının Geliştirici Araçlarını (DevTools) açar, farklı kaydet için özel bir kısayol bulunmuyor. Herhangi bir web sayfasında farklı kaydetmek için genellikle menü çubuğundan veya sağ tıklayıp "Farklı Kaydet" seçeneğini kullanmanız gerekir. Chrome'un ayarlarında DevTools kısayolunu değiştirme seçeneği yok. Bu durumun Chrome ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Başka bir tarayıcı deneyerek sorunun tarayıcı kaynaklı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

F12 kısayolu genel olarak DevTools'u açar, farklı kaydet için özel bir kısayol yok gibi görünüyor. Tarayıcı eklentileri veya sitelerin kendi kısayolları olabilir ama Chrome'un varsayılan özelliği bu değil. DevTools'u farklı bir tuşa atamak mümkün değil. Sorun Chrome ile ilgili gibi görünüyor, Windows ile değil. Belki "Farklı Kaydet" seçeneğini fareyle tıklamanız gerekir. Başka bir tarayıcı denemeyi düşünebilirsiniz.

F12 kısayolunun DevTools'u açması normal bir Chrome davranışıdır. Farklı kaydet için özel bir klavye kısayolu yoktur. Tarayıcı menüsünden "Farklı Kaydet" seçeneğini kullanmanız gerekir. Bu seçenek genellikle sağ tıklama menüsünde veya "Dosya" menüsü altında bulunur. DevTools'un kısayolunu değiştirme seçeneği de mevcut değildir. Sorununuzun Chrome ile ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Umarım yardımcı olmuştur.

F12 kısayolunun DevTools'u açması normal. Farklı kaydet için özel bir kısayol yok maalesef. Tarayıcıda dosyayı sağ tıklayıp "Farklı Kaydet"i seçmeniz gerekiyor. DevTools'un kısayolunu değiştirme seçeneği de yok. Bu, Chrome'un varsayılan davranışıdır ve Windows ayarlarınızla ilgili değil. İşletim sisteminizin kısayollarını değiştirerek bunu etkileyemezsiniz. Sağ tıklama yöntemi en etkili çözüm olacaktır.

Geri