Windows 10'da Video Titreme Sorunu

NehirdenGelen

Yeni Üye
Windows 10 işletim sistemli masaüstü bilgisayarımda video oynatırken takılmalar yaşıyorum. Görüntülerde sürekli bir sarsıntı mevcut.

Bu sorunun kaynağını bulup çözümü için yardıma ihtiyacım var. Bilgisayarımın donanımında bir sorun mu var, yoksa yazılımsal bir ayar mı yanlış?

Videoları farklı medya oynatıcılarda denedim, fakat sorun devam etti. Youtube, Netflix ve yerel dosyalarda aynı titremeyi gözlemliyorum.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Bu rahatsız edici sorunu ortadan kaldırmak için neler yapabileceğimi öğrenmek istiyorum.

Öncelikle donanımınızın yeterli olup olmadığını kontrol edelim. İşlemcinizin, ekran kartınızın ve RAM'inizin özelliklerini paylaşabilir misiniz Bu bilgiler sorunun kaynağını belirlememize yardımcı olur.

Sisteminizin güncel olup olmadığını da kontrol etmenizde fayda var. Windows güncellemelerini ve ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Bu güncellemeler performans sorunlarını giderebilir.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Bu uygulamalar sistem kaynaklarını tüketerek videoların takılmasına neden olabilir. Görev Yöneticisi'ni kullanarak bu uygulamaları kapatabilirsiniz.

Disk temizliği yapmayı ve gereksiz dosyaları silmeyi de düşünebilirsiniz. Disk doluluğu da performansı olumsuz etkiler.

Eğer sorun devam ederse, daha detaylı bir tanılama için, sisteminizin performans izleme araçlarını kullanarak sistem kaynaklarının kullanım durumunu inceleyebilirsiniz. Bu durumun raporunu paylaşırsanız daha net yardımcı olabiliriz.

Son mesajlar

Geri