Windows 11 23H2 ile 24H2 Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GolgeAdam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GolgeAdam

Yeni Üye
Windows 10'dan 11'e geçmeyi düşünüyorum, sistem formatlama ile yapacağım. 23H2 sürümü hala güncelleme alıyor, kararsız kaldım.

24H2 mi kurmalıyım yoksa 23H2 mi daha uygun olur? Hangisi daha istikrarlı çalışıyor? Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

İki sürümün de performansını ve güvenilirliğini karşılaştırmak istiyorum, karar vermemde bana yardımcı olun. Güvenlik güncellemeleri ve sistem kararlılığı benim için en önemli faktörler.

23H2 sürümü hala güncelleme alıyor olması güzel bir durum, ancak 24H2 daha yeni olduğu için daha güncel güvenlik yamaları ve iyileştirmeler içeriyor olabilir. Format atarak geçiş yapacağınız için, 24H2'yi tercih etmenizi öneririm. Daha yeni bir sürüm, daha uzun süre destekleneceği için uzun vadede daha avantajlı olacaktır.

İki sürümün de performans farkı genellikle kullanıcıdan kullanıcıya değişir, sistem özelliklerine ve kullanılan uygulamalara bağlı olarak performans değişiklikleri gözlemlenebilir. Ancak, genel olarak 24H2'nin daha optimize edilmiş bir sürüm olduğunu söyleyebilirim.

Güvenlik güncellemeleri ve sistem kararlılığı açısından 24H2 daha iyi bir tercih olacaktır. Yeni sürüm, bilinen sorunların çözümlerini içerebilir ve daha istikrarlı bir çalışma sunabilir. Geçiş öncesi önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Başarılar dilerim.

23H2 sürümü hala güncelleme alıyor olması, uzun süre destekleneceği anlamına geliyor Bu da istikrarlı bir kullanım sunabileceğini gösterir. Ancak 24H2, daha yeni özellik ve iyileştirmeler içeriyor olabilir. Genel olarak, daha yeni sürümlerin güvenlik açısından daha güncel olduğunu söyleyebiliriz.

Performans farkı genellikle çok belirgin olmuyor, bu yüzden bu konuda çok fazla endişelenmeyin. Format atarak temiz bir kurulum yapacağınız için, her iki sürüm de oldukça hızlı çalışacaktır.

Benim tavsiyem, önce 23H2'yi denemek olurdu. Eğer istikrar ve uzun süreli destek önceliğinizse, bu sürüm daha uygun olabilir. 24H2'de bir sorunla karşılaşırsanız, her zaman geri dönebilirsiniz. İnternetteki kullanıcı yorumlarını inceleyerek kararınızı daha da netleştirebilirsiniz. Güvenlik güncellemeleri her iki sürüm için de düzenli olarak yayınlanacaktır.

23H2 sürümünün güncelleme almaya devam etmesi güzel bir şey, uzun süre destekleneceği anlamına geliyor. Ancak, 24H2 daha yeni olduğu için bazı açılardan iyileştirmeler sunabilir. İstikrar konusunda ise kesin bir şey söylemek zor, deneyimler kişiden kişiye değişebiliyor.

Genellikle yeni sürümlerin daha fazla hata içerdiği düşünülse de, Microsoft güncellemelerle bu sorunları çözebiliyor. Güvenlik güncellemeleri her iki sürüm için de düzenli olarak yayınlanıyor.

Öncelikli olarak güvenlik ve istikrar ise, 23H2 biraz daha güvenli bir tercih olabilir, çünkü daha uzun süredir test edilmiş ve sorunları giderilmiş durumda. Ancak, 24H2'nin performansında hissedilebilir bir artış yaşayabilirsiniz. Karar tamamen sizin tercihinize kalmış. Her iki işletim sisteminin de forumlarda ve internette detaylı incelemelerini bulabilirsiniz, bunlara göz atmanızı öneririm. İyi bir araştırma sonucunda doğru seçimi yapabileceğinizi düşünüyorum.

Geri