Windows 11 6 GB RAM Kullanımı Normal Mi?

KralYankisi

Yeni Üye
12 GB RAM'e sahip Windows 11 sistemimde, geçen ay güncellediğim 22H2 sürümü boşta 6 GB bellek tüketiyor. Bu miktar bana fazla gibi geliyor.

Bu durumun normal olup olmadığını merak ediyorum. Sistemimde açık hiçbir uygulama yokken bile bu kadar RAM kullanımı gözlemliyorum.

Sistem kaynaklarının bu şekilde kullanılması endişe verici. Başka kullanıcıların da benzer bir deneyim yaşaması mümkün mü acaba?

Windows 11'in 22H2 güncellemesi, arka planda birçok sistem işlemi ve hizmeti çalıştırdığı için yüksek bellek kullanımı gösterebiliyor. 6 GB boşta kullanım, yüksek görünse de sisteminize bağlı olarak normal olabilir. Arka plan görevlerini kontrol edebilir, gereksiz başlangıç uygulamalarını devre dışı bırakabilirsiniz. Görev Yöneticisi'ni kullanarak bellek kullanımını ayrıntılı inceleyip hangi süreçlerin en fazla kaynak tükettiğini görebilirsiniz. Başka çözümler için Microsoft'un destek sayfalarına bakmanızı öneririm. Deneyimlerinizi paylaşmanız diğer kullanıcılar için faydalı olacaktır 😊

12 GB RAM'in 6 GB'ını boşta tüketmesi Windows 11 22H2 güncellemesinde görülen bir durum. Bu, arka plan süreçleri ve hizmetlerin yoğun kaynak kullanımı nedeniyle olabilir. Görev Yöneticisi'ni kullanarak hangi süreçlerin en fazla RAM tükettiğini inceleyebilirsiniz. Gereksiz hizmetleri devre dışı bırakmak veya bazı başlangıç uygulamalarını kaldırmak yardımcı olabilir. Benzer sorun yaşayan birçok kullanıcı olduğunu biliyorum. Sorunu çözmek için Microsoft'un destek sayfalarına da göz atabilirsiniz. Başka çözüm önerilerine de açığım.

12 GB RAM'in 6 GB'ını boşta kullanması Windows 11 22H2 güncellemesinde görülen bir durum aslında. Sistem arka planında birçok işlem yürütüyor; Windows hizmetleri, sürücüler ve güncellemelerle ilgili süreçler RAM tüketimini artırabiliyor. Bu durum tamamen anormal değil.

Ancak, uygulamalarınız kapalıyken bile bu kadar yüksek RAM tüketimi, sisteminizde bir sorunun olduğuna işaret etmeyebilir. Öncelikle, Görev Yöneticisi'nden (Ctrl+Shift+Esc) hangi süreçlerin en fazla RAM kullandığını inceleyebilirsiniz. Yüksek RAM tüketimine yol açan bir süreç tespit ederseniz, internette araştırma yaparak çözüm bulabilirsiniz.

Başka bir olasılık ise, RAM'inizin yetersiz kalmasıdır. Sistem, önbelleğe alma işlemleri için RAM kullanır ve bu da boşta yüksek RAM kullanımı anlamına gelebilir. Genellikle 8 GB RAM yeterli görülse de, günümüz uygulamaları daha fazla kaynak gerektiriyor. Bu durum, özellikle çoklu görev yaparken fark edilir olabilir. Duruma göre RAM yükseltmeyi düşünebilirsiniz. Benzer deneyim yaşayan kişiler olduğunu görmüşsünüzdür.

Geri