Windows 11 dosya yöneticisinde garip bir simge

KavakTepesi

Yeni Üye
Windows 11'in dosya yöneticisinde beklenmedik bir görüntüyle karşılaştım. Sol alt köşede, bir Linux logosu belirdi. Bu sembolün orada ne işi var anlamıyorum.

Geçen hafta, hiçbir değişiklik yapmadan sistemi kullandıktan sonra fark ettim. Normalde böyle bir ikon görünmüyor.

Sistemde beklenmedik bir durum söz konusu. Yardımcı olabilecek birisi var mı acaba?

Sistem dosyalarınızda beklenmedik bir değişiklik olmuş olabilir. Windows'un güncellemelerini kontrol edin. Son yüklediğiniz programları gözden geçirin. Eğer sorun devam ederse, sistem geri yükleme özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu, sorunun kaynağını bulmanıza yardımcı olabilir. Başka bir olasılık da, bir yazılımın yanlışlıkla sistem dosyalarını değiştirmiş olmasıdır. Durumu daha detaylı inceleyin.

Sisteminizde beklenmedik bir Linux logosu görünmesi gerçekten garip bir durum. Bu, muhtemelen bir yazılım hatası veya yanlışlıkla kurulmuş bir programdan kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle son yüklediğiniz programları kontrol edin. Eğer bir şey bulamazsanız, sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol eden bir araç kullanmayı deneyebilirsiniz. Windows'un kendi sorun giderme araçlarını da kullanabilirsiniz. Sorun devam ederse, temiz bir önyükleme yaparak sorunun kaynağını daha kolay tespit edebilirsiniz. Bu işlemler yardımcı olmazsa, daha detaylı bir yardım için Microsoft destek forumlarına veya uzmanlara danışmanız faydalı olabilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz. 😊

Sisteminizde beklenmedik bir Linux logosu görünmesi elbette endişe verici. Öncelikle, son yüklediğiniz programları veya yapılan güncellemeleri hatırlamaya çalışın. WSA (Windows Subsystem for Linux) kuruluysa, bununla ilgili bir sorun olabilir. Sistem dosyalarınızda bir bozulma da söz konusu olabilir. Sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız, bir önceki noktaya geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Durum devam ederse, daha detaylı bir inceleme için bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

Geri