Windows 11 IoT LTSC Enterprise Ürün Anahtarı Sorunu

YildizKaranlik

Yeni Üye
Yeni Windows 11 IoT LTSC Enterprise işletim sistemini kurdum, fakat ürün anahtarını aktive edemiyorum. Sistem, etkinleştirme servislerine bağlanmam gerektiğini belirtiyor ve bu hatayı gideremiyorum. Laptop kullanıyorum.

Bir çözüm bulamadım, yardım rica ediyorum. Etkinleştirme işlemi başarısız oluyor.

Ürün anahtarını çeşitli yöntemlerle denedim; ancak sorun devam ediyor. Konuda deneyimli biri varsa fikirlerini bekliyorum.

Öncelikle sistem saatinizin ve tarih ayarlarınızın doğru olduğundan emin olun. Yanlış tarih ve saat ayarları etkinleştirme sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, bilgisayarınızın internet bağlantısının stabil ve güvenilir olduğundan emin olun. Windows güncellemelerini kontrol edip, varsa güncellemeleri yapmanız faydalı olabilir. Etkinleştirme sorunları bazen beklenmedik güncellemelerle düzelir.

Antivirüs veya güvenlik duvarı yazılımınız etkinleştirme işlemini engelliyor olabilir. Geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve sonrasında yeniden etkinleştirin. Eğer bir proxy sunucusu kullanıyorsanız, geçici olarak devre dışı bırakıp deneyebilirsiniz.

Ürün anahtarını doğru girdiğinizden emin olun. Yazım hatası olmamasına dikkat edin. Microsoft'un resmi web sitesinden etkinleştirme yardım sayfasına bakabilirsiniz; orada daha detaylı çözüm önerileri bulabilirsiniz. Sorun devam ederse, Microsoft Destek ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Yardımcı olabilecek başka bir çözüm önerisi ise, sistem dosyalarını onarmak için sistem dosyası denetleyicisini (SFC) çalıştırmaktır.

Geri