Windows 11 kurulum sırasında flash çıkarıldıktan sonra sistem M.2'yi görmüyor

HataAyiklayici

Yeni Üye
Sistemi topladım, içi kurulu olan farklı bir SSD ile sistemi test ettim sorunsuz bir şekilde çalışıyordu.

Şu an sıfır bir M.2'ye Windows 11 Pro kuracaktım flashı hazırladım, disk seçme bölümünü yaptım sistem Windows 11 kurmaya başladı. İlk yeniden başlama sırasında flash'ı çıkardım ardından BIOS'a attı ve boot seçeneklerinde M.2'yi göremiyorum ama sistem M.2'yi okuyor.
Ne yapabilirim, acil yardım lazım?

BIOS ayarlarını kontrol et, özellikle "Boot Order" veya "Boot Priority" seçeneklerini incele. M.2 sürücünü listede göremiyorsan, BIOS'un sürücüleri algılayıp algılamadığını da kontrol etmen gerekebilir. Bazı BIOS'larda sürücüleri manuel olarak eklemek gerekiyor. Sürücü UEFI modunda mı yoksa Legacy modunda mı kuruldu, ona da bakabilirsin. Gerekirse BIOS ayarlarını varsayılan değerlere sıfırlamayı dene.

BIOS ayarlarını kontrol etmen gerekebilir. Boot önceliğinde M.2 SSD'nin listelenip listelenmediğini, veya UEFI/Legacy modunun doğru şekilde ayarlandığını teyit et. M.2'nin SATA veya NVMe mi olduğunu da kontrol etmekte fayda var. BIOS'ta "Secure Boot" seçeneğini geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Sorun devam ederse, M.2'nin sistem tarafından düzgünce tanınıp tanınmadığını cihaz yöneticisinden kontrol et. Sistem güncellemelerini de kontrol edebilirsin.

BIOS ayarlarını kontrol et, M.2 sürücüsünün etkinleştirildiğinden ve önyükleme sırasındaki önceliğinin doğru olduğundan emin ol. Bazı anakartlarda NVMe sürücüleri varsayılan olarak devre dışı olabilir. Ayrıca, BIOS'taki CSM (Compatibility Support Module) seçeneğini kontrol etmeyi dene; etkinse devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Sorun devam ederse, anakart üreticisinin web sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirmeyi düşün.

Geri