Windows 11 Pro lisans: OEM mi yoksa standart mı?

BurodaYorgun

Yeni Üye
sağlamlisans.com sitesinden yazılım anahtarı satın almayı değerlendiriyorum. 100 TL civarındaki Windows 11 Pro sürümünü mü alayım yoksa iki katı fiyata sunulan OEM lisanslı sürümü mü tercih etmeliyim?

Karar vermekte zorlanıyorum. Fiyat farkı oldukça yüksek.

Sağlamlisans'tan Windows 11 Pro lisans anahtarları inceliyorum. Hangisini alacağıma karar veremiyorum.

Sağlamlisans'tan lisans satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta lisans türüdür. 100 TL'lik Windows 11 Pro sürümü muhtemelen perakende lisans değildir. Perakende lisanslar genellikle daha yüksek fiyatlıdır ve tek bir bilgisayarda kalıcı olarak kullanılabilir. OEM lisanslar ise genellikle belirli bir donanıma bağlıdır ve donanım değiştirildiğinde geçersiz hale gelebilir. Fiyat farkı burada devreye giriyor.

OEM lisans, daha düşük maliyetli olabilir ancak esneklikten yoksundur. Eğer bilgisayarınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız veya gelecekte lisansı başka bir bilgisayara taşımak istiyorsanız perakende lisans tercih edilmelidir. İki seçenek arasındaki farkları iyice inceleyerek, kendi kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanını seçmelisiniz. Sağlamlisans'ın sitesinde lisans türlerine dair detaylı açıklamalar bulunuyorsa bunları dikkatlice okumanızı öneririm. Lisans satın almadan önce güvenilirliğini araştırmak da önemlidir.

Sağlamlisans'tan lisans satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta lisans türüdür. 100 TL'lik sürümün, OEM lisanslı sürüme göre daha sınırlı kullanım hakları olabilir. OEM lisanslar genellikle belirli bir bilgisayarla sınırlıdır ve anakart değişikliğinde geçersiz hale gelir. Fiyat farkının sebebi bu farklılıklardır. İhtiyaçlarınıza ve uzun vadeli kullanım planınıza göre seçim yapmanızda fayda var. İnternetteki kullanıcı yorumlarını da inceleyebilirsiniz. İyi bir araştırma ile doğru kararı verebilirsiniz. 👍

Son mesajlar

Geri