Windows 11 Pro'da TeamViewer ile Bağlantı Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yarim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yarim

Yeni Üye
Doğru bölümü bulduğumdan emin değilim, ancak en uygun yer burası gibi görünüyor. Ücretsiz TeamViewer'ı ev bilgisayarlarım ve ara sıra arkadaşlarım için uzun zamandır kullanıyorum. İşleyişi kusursuzdu; fakat geçen ay eski Windows 10 bilgisayarımı yeni bir AMD işlemci ve anakart ile güncelledim (eski sistem Intel tabanlıydı). Eski Intel işlemcili Windows 10 M.2 sürücüsünden sorunsuz bir şekilde önyükleme yaptım. Yeni bir Windows 11 Pro lisansı satın aldım ve kurulum sorunsuz tamamlandı. Ancak TeamViewer, eski Windows 10 donanımına otomatik bağlantı için ayarlanmıştı ve bağlantı hala ona bağlı kalıyor. Yeni sistemde TeamViewer'ı çalıştırabiliyorum, fakat her seferinde şifreyi kopyalayıp ana bilgisayarda girmem gerekiyor.

Eski sürümü nasıl devre dışı bırakacağımı ve yeni sürümle otomatik bağlantı kurabilmek için onu nasıl kaydedeceğimi öğrenmek istiyorum. TeamViewer forumlarında yardım aradım, fakat maalesef geri dönüş alamadım. Bir çözüm önerisi bekliyorum.

TeamViewer'ın eski sisteminize bağlı kalması can sıkıcı olabilir, bunu anlıyorum. Eski sisteminizin TeamViewer kurulumunu tamamen kaldırmanız gerekiyor. Bunun için öncelikle eski bilgisayarınızdaki TeamViewer'ı tamamen kaldırın; Kontrol Panelinden veya ekli programlar bölümünden yapın bunu. Kaldırma işlemini tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ardından, yeni Windows 11 sisteminizde TeamViewer'ı açın ve bilgisayarınıza ait kimlik numarasını ve şifrenizi kaydedin. Bu kimlik numarası ve şifre, yeni sisteminiz için otomatik bağlantı kurmanıza olanak sağlayacaktır. TeamViewer'ın ayarlar bölümünde, otomatik bağlantı seçeneklerini kontrol edip, yeni sisteminizin bilgilerini buraya kaydedebilirsiniz. Bu işlemden sonra, her iki sisteminiz arasında otomatik bağlantı kurulabilmelidir. Sorun devam ederse, TeamViewer'ın destek sayfasındaki belgeleri inceleyebilirsiniz. Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

Eski bilgisayarınızdaki TeamViewer bağlantısını devre dışı bırakmak için öncelikle TeamViewer'ı eski bilgisayarınızda açmanız gerekiyor. Ardından, "Ayarlar" bölümüne gidip "Bilgisayarlar ve cihazlar" seçeneğini bulun. Burada, eski bilgisayarınızın girişini görmelisiniz. Bu girişe tıkladıktan sonra, "Bu Bilgisayarı Kaldır" veya benzeri bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneği kullanarak eski bilgisayarınızı TeamViewer ağından çıkarabilirsiniz.

Yeni bilgisayarınızda ise, TeamViewer'ı kurduğunuzdan ve çalıştırdığınızdan emin olun. Otomatik bağlantı için "Güvenilir Cihazlar" listesine eklemeniz gerekiyor. Bu liste genellikle Ayarlar menüsünde yer alır. Yeni sisteminizin ID'sini not alıp, bu ID'yi güvenilir cihazlar listesine ekleyerek otomatik bağlantı sağlayabilirsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra, iki bilgisayar arasında otomatik bağlantı kurulacaktır. Başka bir olasılık ise TeamViewer'ın yeni sisteminizi tanıması için yeniden başlatmayı denemektir.

Geri