Windows 11 Sorun Gidericileri Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bademci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bademci

Yeni Üye
Windows 11 işletim sistemini kullanıyorum. Ayarlar menüsünden, sistem bölümündeki sorun giderme araçlarına ulaşmaya çalışıyorum.

Ancak, "Diğer sorun gidericiler" kısmından herhangi birini çalıştırmaya tıkladığımda, sadece "Yardım alın" sayfası açılıyor ve sorun giderme işlemi başlamıyor. Bu durum beni oldukça zorluyor.

Bu problem nedeniyle, sistemimdeki çeşitli sorunları çözmekte güçlük çekiyorum. Çözüm önerilerine ihtiyacım var.

Sistem ayarlarından sorun gidericilerin çalıştırılmaması can sıkıcı bir durum gerçekten. Benzer bir sorunla karşılaştığımda birkaç çözüm denemiştim. İlk olarak, Windows Update'i kontrol edip bekleyen güncellemeleri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bazen güncellemeler bu tür sorunları düzeltiyor. Eğer güncellemeler varsa bunları yükledikten sonra sistemi yeniden başlatmayı unutmayın.

Başka bir yöntem ise, Windows'un yerleşik sistem dosyası denetleyicisini çalıştırmak. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp "sfc /scannow" komutunu girmeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem, bozuk sistem dosyalarını tarayıp onarmaya çalışacaktır. İşlem bittikten sonra yine bir yeniden başlatma yapın.

Eğer bu işlemler sorunu çözmezse, daha kapsamlı bir onarım için, Windows'un onarım kurulumunu (in-place upgrade) düşünebilirsiniz. Bu yöntem genellikle sistem dosyalarındaki ciddi sorunları çözer ancak tüm dosyalarınızı yedeklemenizi tavsiye ederim. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse, daha detaylı bir yardım için Microsoft Destek'e başvurmanızda fayda var.

Sistem dosyalarının bozulmuş olması veya ilgili hizmetlerin durmuş olması mümkün. Öncelikle, komut istemini yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu deneyin. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlatın ve sorun gidericileri tekrar deneyin. Eğer sorun devam ederse, Windows güncellemelerini kontrol edin ve güncellemeleri yükleyin. Bu işlemlerden sonra da çözüm olmazsa, daha detaylı bir sistem taraması için bir üçüncü taraf anti-virüs programı kullanabilirsiniz. 😊

Geri