Windows 11 uyumluluğu nasıl kontrol edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VeriAkisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VeriAkisi

Yeni Üye
Bilgisayarımda Windows 10 desteğinin sona ereceğine dair uyarılar alıyorum; sanırım Kasım ayında bitiyor. Sistemimin Windows 11'i çalıştırabileceğinden emin değilim.

Uyumluluk kontrolü nasıl yapılır bilmiyorum. Bazı kullanıcılar, uyumsuzluk uyarısına rağmen işletim sistemini kurmuş.

Karar vermekte zorlanıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Windows 10 desteğinin sona ermesi endişe verici olabilir. Windows 11 uyumluluk kontrolünü, Başlat menüsünden "Ayarlar" > "Sistem" > "Hakkında" yolunu izleyerek yapabilirsiniz. Sistem gereksinimlerini karşılamıyorsanız, yükseltme zor olabilir. Uyumluluk uyarısına rağmen kurulum yapanlar, bazı sorunlarla karşılaşmış olabilir. Güvenli bir yol izlemek isterseniz, öncelikle sisteminizi güncelleyin ve ardından uyumluluk kontrolünü dikkatlice inceleyin. Eğer Windows 11 gereksinimlerini karşılamıyorsanız, Windows 10'u güvenli bir şekilde çalıştırmaya devam etmek için diğer seçenekleri araştırmanız önerilir. Bu süreçte sabırlı olmak önemlidir. 👍

Windows 10 desteğinin bitmesi yaklaşıyor, haklı olarak endişelisin. Windows 11 uyumluluk kontrolünü Microsoft'un kendi sitesindeki araçla yapabilirsin. Bu araç, sisteminin gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını detaylı olarak gösterir. Uyumluluk sorunu olsa bile, Windows 11'i kurmak riskli olabilir; donanım sorunları yaşayabilirsin. Öncelikle uyumluluk kontrolünü yapmanı, daha sonra da güncellemeleri kontrol edip, sistemini güncellemeni tavsiye ederim. Sonrasında karar vermen daha kolaylaşacaktır 👍

Geri