Windows 11'de OneDrive'ı devre dışı bırakma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Betul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Betul

Yeni Üye
Windows 11 Pro işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorum ve OneDrive'ı kullanmayı düşünmüyorum. Yerel masaüstümün OneDrive ile senkronize olmasını istemiyorum. Şu an başka bir bilgisayarda olduğum için sistem bilgilerini paylaşamıyorum ama oldukça basit bir yapıya sahip.

Sorunu internette araştırdım ancak bulduğum bilgiler beni daha da şaşırttı. OneDrive eşitlemesini durdurabileceğimi gördüm fakat bunun masaüstümü eski haline getirip getirmeyeceği belirsiz kaldı.

OneDrive senkronizasyonunu durdurduktan sonra Bilgisayarım bölümünde Belgeler ve Resimler klasörlerini görmeyi ve yerel olarak erişmeyi istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?

OneDrive senkronizasyonunu durdurmak, masaüstünüzü önceki haline getirir. Belgeler ve Resimler klasörlerinizin konumları değişmeyecektir; yine de Bilgisayarım altında görünmeye devam edeceklerdir. OneDrive'ı devre dışı bıraktıktan sonra bu klasörlere yerel olarak erişebilirsiniz. Ancak, OneDrive'ın senkronizasyonunu tamamen durdurmak için, yalnızca bulut hizmeti değil, sistem tepsisinden de OneDrive uygulamasını tamamen kapatmanız gerekebilir. Bu işlemden sonra, klasörlerinizin yerel sürümlerine sorunsuz bir şekilde erişebileceksiniz. Bir sorunla karşılaşırsanız, detaylı hata mesajını paylaşmanız yardımcı olabilir.

Geri