Windows 11'de Video Oynatma Sorunu

Yolcu8Nokta

Yeni Üye
Windows 11 işletim sistemimde video dosyalarını çalıştıramıyorum. Geçen haftadan beri bu sorunla boğuşuyorum.

Birkaç farklı video oynatıcısı denedim fakat sonuç değişmedi. Herhangi bir video formatında oynatma yapılamıyor.

Sistem güncellemelerini kontrol ettim, sorun devam ediyor. Yardımcı olabilecek bir çözüm önerisi bekliyorum.

Öncelikle sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Sistem dosyası denetleyicisini çalıştırıp olası bozulmaları onarabilirsiniz. Ayrıca, ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin veya eski bir sürücüye geri dönmeyi deneyin. Sorun devam ederse, Windows'un varsayılan video oynatıcısını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Başka bir yöntem ise, Windows'u onarmayı denemek olabilir.

Öncelikle sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Komut isteminde yönetici olarak "sfc /scannow" komutunu çalıştırıp bekleyin. Sonrasında, DirectX'in güncel olduğundan emin olun. Güncel değilse, Microsoft'un sitesinden en son sürüme yükseltin. Ayrıca, video oynatıcınızın codec'lerini kontrol edin. Eksik codec'ler video oynatımını engelleyebilir. Eğer sorun devam ederse, Windows'un onarım modunda çalıştırılmasını deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Başka bir çözüm önerisi için daha detaylı bilgi vermeniz faydalı olabilir.

Öncelikle sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Sistem Dosyası Denetleyici'yi (SFC) çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, video codec'lerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. K-Lite Codec Pack gibi bir paket kullanabilirsiniz. Sorun devam ederse, donanım hızlandırma seçeneklerini video oynatıcınızda devre dışı bırakmayı deneyin. Bu işlemlerden sonra sorun çözülmezse, daha detaylı bilgi verebilmek için bilgisayarınızın özelliklerini (işlemci, ekran kartı vb) paylaşmanız faydalı olabilir.

Geri