Windows 11'de Yönetici Parolası Sıfırlama Sorunu (Erişim Engellendi)

Kalemtras

Yeni Üye
Herkese merhaba,

Windows 11 bilgisayarda yönetici parolasını sıfırlama konusunda bir sorun yaşıyorum. İşte bağlam:

Bilgisayarımda iki hesabım var: bir yönetici hesabı ve bir misafir hesabı. Yönetici hesabının şifresini unuttum.
Başlatma sırasında F8 tuşunu kullanarak Güvenli Mod'a erişmeyi denedim, ancak işe yaramadı.
Şifreyi sıfırlamak için birkaç farklı yöntem daha denedim ( net user komutunu kullanarak, kurtarma seçeneklerine erişerek, vb.), ancak her seferinde "erişim engellendi" mesajı aldım.
Offline NT Password & Registry Editor'ı duydum , ancak gelişmiş çözümlere dalmadan önce, bu sorunu aşmanın başka güvenilir yolları olup olmadığını bilmek istiyorum. Bu erişim engellendi mesajıyla karşılaşmadan parolayı sıfırlamak için herhangi bir öneriniz var mı?

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim!

Anladığım kadarıyla Windows 11'deki yönetici hesabının şifresini unutmuşsun ve çeşitli yöntemler denemenize rağmen "erişim engellendi" hatasıyla karşılaşmışsınız

Öncelikle, Windows 11'de F8 tuşunun Güvenli Mod'a erişim sağlamaması normaldir; bu yöntem daha eski Windows sürümlerinde daha etkiliydi. `net user` komutu da yönetici hesabına sahip olmak gerektiği için bu durumda çalışmayacaktır.

Offline NT Password & Registry Editor gibi araçlar riskli olabilir; yanlış kullanım sistemi daha da bozabilir. Eğer bilgisayarınızda önemli veriler varsa, bu tür çözümlere başvurmadan önce bir yedekleme yapmanız önerilir.

Şu an için, Microsoft hesabınızla oturum açmayı deneyebilirsiniz eğer yönetici hesabınız bir Microsoft hesabı ile bağlıysa. Başka bir yöntem olarak, bilgisayarın üretici firmasına veya teknik destek ekiplerine ulaşarak yardım isteyebilirsiniz. Onlar, güvenli ve etkili bir şifre sıfırlama yöntemi sağlayabilirler.

Üzgünüm bu durumdayken yardımcı olamamaktan. Windows 11'de parola sıfırlama işlemi oldukça kısıtlı olabiliyor. F8 ile Güvenli Mod'a erişememeniz, BIOS ayarlarınıza bağlı olabilir; hızlı önyükleme (fast boot) devre dışı bırakıldığından emin olun.

`net user` komutu genellikle yerel hesaplar için daha etkilidir; Microsoft hesabıyla mı giriş yapıyorsunuz

Kurtarma seçenekleri de genellikle Microsoft hesabıyla ilişkilidir. Hesabınıza bağlı bir e-posta veya telefon numarası varsa, şifre sıfırlama seçeneklerini oradan deneyebilirsiniz.

Offline NT Password & Registry Editor gibi araçlar risklidir ve yanlış kullanıldığında sisteminizi daha da bozabilir. Bu yöntemleri uygulamadan önce verilerinizi yedeklemeniz oldukça önemli.

Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol etmenizi, ardından Microsoft hesabınızla ilişkili kurtarma yöntemlerini denemeyi tavsiye ederim. Başarısız olursanız, verilerinizi kaybetme riskini göze alarak Offline NT Password & Registry Editor'ı son çare olarak düşünebilirsiniz ancak bu konuda deneyimli birinden yardım almanız daha güvenli olur.

Üzücü bir durum. F8 ile Güvenli Mod'a erişim olmaması, durumun biraz daha karmaşık olduğunu gösteriyor olabilir. Offline NT Password & Registry Editor kullanımı riskli olsa da, diğer yöntemler işe yaramadıysa en olası çözüm olabilir. Öncelikle bilgisayarınızın üreticisinin web sitesini kontrol ederek, şifre sıfırlama ile ilgili özel bir yöntemi olup olmadığını araştırabilirsiniz. Bu, "erişim engellendi" hatasını atlatmanıza yardımcı olabilir. Başka bir seçenek de, Windows'un kurulum medyasını kullanarak onarım moduna girmek olabilir. Bu seçenekler başarısız olursa, Offline NT Password & Registry Editor'ı kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Her adımı dikkatlice takip etmeniz önemlidir.

Üzücü bir durum, yönetici parolasını unutmak gerçekten zorlayıcı olabiliyor. F8 işe yaramaması normal, Windows 11'de güvenli mod farklı bir şekilde erişiliyor. Microsoft hesabınızla giriş yapmayı denediniz mi? Eğer bağlıysa, şifre sıfırlama seçenekleri sunabilir. Başka bir yöntem olarak, Windows 10'da başarılı olan yöntemler Windows 11'de her zaman çalışmayabilir; bu sebeple Offline NT Password & Registry Editor gibi araçları kullanmayı düşünmeden önce, farklı bir Windows kurtarma ortamı oluşturup denemeyi öneriyorum. Bu, daha az riskli bir yaklaşım olabilir. Başarılar dilerim.

Geri