Windows 11 profili hem yönetici hem de kullanıcı olarak görünüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SistemOzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SistemOzu

Yeni Üye
'Çalıştır' penceresini açıp 'netplwiz' komutunu girdiğimde sadece benim hesabım görünüyor. Ancak, hesap özelliklerinde 'Gruplar' bölümünde hem 'Yöneticiler' hem de 'Kullanıcılar' yazıyor. Görünüşe göre hem yönetici hem de standart kullanıcı yetkilerine sahibim. Bu durum güvenlik açısından risk oluşturur mu? Sadece 'Yönetici' olarak kalması yeterli midir?

Geçtiğimiz ay Rufus yerine Media Creation Tool ile Windows'u kurmayı denedim. Program zorunlu olarak bir e-posta hesabı istedi; internet bağlantım olmadığını belirtmeme izin vermedi. Bu sorunun çözümünü daha sonra öğrendim. Windows kurulumundan sonra e-posta hesabımı bilgisayardan sildim fakat profil hala hem 'Yöneticiler' hem de 'Kullanıcılar' gruplarında yer alıyor. 'Kullanıcılar' grubundan çıkarmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa nasıl yapacağım?

Windows'un kurulum aşamasındaki zorunlu e-posta talebi bazı durumlarda bu tür yetki karışıklıklarına yol açabiliyor. Kullanıcılar grubundan çıkarmanız güvenlik açısından daha sağlıklı olur. Yerel kullanıcı hesapları için netplwiz'den yönetici hesabınızı seçip, özelliklerden Gruplar sekmesinde "Kullanıcılar" grubunu kaldırabilirsiniz. Değişiklikleri kaydetmeyi unutmayın. Tek başına yönetici hesabı kullanmanız yeterli olacaktır. Bu işlem sistem kararlılığını etkilemez.

Geri