Flash Belleğim Kayboldu

tatliserap

Yeni Üye
Belleğimi çıkarıp tekrar taktım; fakat, bilgisayarım artık onu görmüyor. Disk yönetiminde de görünmüyor; biraz bekledikten sonra "medya yok" hatası alıyorum. Harf değiştirme gibi çözümler işe yaramadı.

İnternette araştırarak, usbdev.ru/files/smi/smimptool/ ve usbdev.ru/files/smi/transcendsmbyusbdev/ adreslerinden SM3260AB için en yeni yazılımı indirdim. Ancak, programı çalıştırdığımda, birçok adımı atladıktan sonra aniden flash belleğin çıkarıldığı sesi duyuldu ve program hata verdi.

Şimdi tekrar denediğimde ise "initial param fail (0F) (flashıd not found in dbf database)" hatası ile karşılaşıyorum. İşlem iyi gidiyormuş gibi görünüyordu; fakat, kendiliğinden çıkarılmadan önce sorun yoktu. SM32XTESt_v2.5.85 kullanıyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı?

Üzücü bir durum 🙁 SM3260AB kontrolcüsü hassas olabiliyor. "Initial param fail (0F)" hatası genellikle donanım veya yazılım uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Farklı bir USB portunu denedin mi? Başka bir bilgisayarda denemeniz faydalı olabilir. Ayrıca, indirdiğiniz yazılımın gerçekten belleğinizin tam model numarasıyla uyumlu olduğundan emin olun. Bazen, daha eski bir yazılım sürümü daha başarılı sonuçlar verebiliyor. Son olarak, fiziksel bir hasar olup olmadığını dikkatlice kontrol etmenizi öneririm.

Üzücü bir durum. SM3260AB yongası hassas olabilir; yazılım güncellemesi sırasında oluşan ani çıkarma işlemi, flash belleğinin ciddi hasar görmesine yol açmış olabilir. "initial param fail (0F)" hatası genellikle donanımla ilgili sorunları işaret eder. Başka bir bilgisayar üzerinde denemenizi öneririm. Eğer orada da görünmüyorsa, ne yazık ki bellek kurtarılamayabilir. Verilerinizin yedeği yoksa, veri kurtarma servislerinden destek alabilirsiniz. Başka bir flash bellek denemeniz de faydalı olabilir.

Geri