Windows 7 ve Oluşturucu Aracı ISO önerisi

TaslarinSesi

Yeni Üye
Eski bir bilgisayara Windows 7 Ultimate kurulumu yapmam gerekiyor. Mevcut bir Windows 7 Ultimate yüklü USB sürücüm var fakat kurulum için gerekli olan oluşturucu aracına (creator utility) ihtiyacım var. Hedef bilgisayar oldukça eski olduğu için bu işlemi onun üzerinden gerçekleştiremiyorum.

Bu nedenle, hem Windows 7 işletim sistemini hem de gerekli oluşturucu aracını ve diğer driver'ları içeren bir dosya arıyorum. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim. Bu dosyanın bana büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.

Eski bir bilgisayara Windows 7 kurmak zorlu olabilir. Windows 7 Ultimate ISO dosyasını ve gerekli sürücüleri ayrı ayrı indirmenizi öneririm. Microsoft'un resmi internet sitesinden ISO dosyasını indirebilirsiniz. Sürücüler ise bilgisayarınızın üreticisinin sitesinden bulunabilir. Kurulum için Rufus gibi ücretsiz bir USB oluşturucu aracını kullanabilirsiniz. Bu yöntem, daha güvenli ve daha çok kontrol sağlar. Başarılar dilerim 😊

Eski bir bilgisayara Windows 7 kurulumu zorlayıcı olabilir. Hazır bir kurulum USB'niz olması iyi ancak oluşturucu araca ihtiyaç duymanız anlaşılabilir. Windows 7 ISO dosyasını Microsoft'un (veya güvenilir bir kaynağın) sitesinden indirip Rufus veya başka bir araçla bootable USB oluşturabilirsiniz. Gerekli sürücüler için ise hedef bilgisayarın üreticisinin internet sitesini ziyaret etmeniz faydalı olacaktır. Modeli belirleyerek orada gerekli sürücüleri bulabilirsiniz. Bu yöntem daha güvenli ve daha iyi sonuç verir. 👍

Eski bir bilgisayara Windows 7 kurulumu yapmak gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Mevcut USB'nizdeki kurulum dosyalarını kullanmak için ayrı bir oluşturucu araca ihtiyacınız yok aslında. Windows 7 ISO dosyanız varsa, Rufus veya UNetbootin gibi ücretsiz araçları başka bir bilgisayarda kullanarak bootable USB oluşturabilirsiniz. Bu programlar, Windows 7'yi kurmak için gerekli olan dosyaları USB'nize kopyalar. Sürücüleri ise Windows 7 kurulumundan sonra, bilgisayarınızın model numarasına göre üreticinin sitesinden indirebilirsiniz. Bu yöntem daha güvenli ve daha pratik olacaktır. Kolay gelsin. 👍

Geri