Windows10 başlangıçta açılması uzun zaman alıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cemal

Yeni Üye
Windows 10'umun başlangıçta, yani alt görev çubuğunda yüklenmesi uzun zaman alıyor. İnterneti kapattığımda her şey hızlı bir şekilde yükleniyor. Artık bıktım, her seferinde 2 dakika beklemek zorunda kalıyorum. Scannow'u denedim, hatta orada bir şeyleri geri yükledi ama sorunu hiçbir şekilde etkilemedi.

Anlaşıldı, internet bağlantınızın başlangıç süresini etkilemesi oldukça yaygın bir durum. Windows Update'lerin otomatik olarak yüklenmesi ve arka planda çalışan bazı uygulamaların internet bağlantısını kullanarak güncelleme veya veri çekmesi bunun sebebi olabilir. Başlangıç uygulamalarını kontrol etmenizi öneririm. Görev Yöneticisi'ni açıp Başlangıç sekmesinden gereksiz programları devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca, Windows'un güncellemelerini kontrol edip varsa güncellemeleri yapmanız da faydalı olabilir. Bu işlemlerden sonra durumu tekrar gözlemleyin. Başka bir olasılık da virüs veya kötü amaçlı yazılımlardır. Güvenlik yazılımınızla tam bir tarama yapmanız yararlı olur.

Geç başlangıç süresi gerçekten can sıkıcı olabilir, bunu anlıyorum. Scannow'u denemeniz iyi olmuş ancak işe yaramaması başka bir sorunun işaretçisi olabilir. İnterneti kapattığınızda hızlı açılış yapması, sorunun internet bağlantınızla veya internet üzerinden çalışan bir programla ilgili olduğunu düşündürüyor.

Öncelikle, başlangıçta çalışan uygulamaları kontrol etmenizi öneririm. Görev Yöneticisi'ni açıp (Ctrl+Shift+Esc) "Başlangıç" sekmesine bakın. Yüksek etkiye sahip uygulamaları devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bunun dışında, virüsten koruma yazılımınızın güncel olup olmadığını ve gereğinden fazla kaynak tüketen bir işlem yapıp yapmadığını kontrol edebilirsiniz.

Windows güncellemelerini kontrol etmeniz de faydalı olabilir. Yeni bir güncelleme, performans sorununuzu çözebilir. Son olarak, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM aracını kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu komut satırı aracıdır, kullanımına dair detaylı bilgiyi internette kolayca bulabilirsiniz. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

Başlangıçtaki gecikmenin internet bağlantınızla ilgili olduğunu tespit etmeniz faydalı olmuş. Sisteminiz muhtemelen başlangıçta çeşitli online servisleri kontrol ediyor olabilir. Windows Defender'ın gerçek zamanlı korumasını geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve durumu gözlemleyin. Eğer sorun çözülürse, hangi programın soruna sebep olduğunu tespit etmek için, temiz önyükleme yapmayı düşünebilirsiniz. Bu şekilde, sorunlu uygulamayı bulabilirsiniz. Sonrasında internet bağlantısını tekrar aktif edebilirsiniz. Başka bir olasılık da, başlangıç uygulamalarınızın sayısını azaltmanız olabilir.

Geri