Wine Uygulaması MacBook'ta Çalışmıyor

YolculuktaRoya

Yeni Üye
MacBook'umda .exe dosyalarını çalıştırmak için kullandığım Wine programı hata veriyor. EXE dosyalarını açamadığım için sıkıntı yaşıyorum.

Geçtiğimiz hafta Wine'ı kullanmaya çalışırken karşılaştığım hata mesajı şu şekilde: "Bad CPU type in executable" hatası alıyorum.

Hata dosyasının içeriği şöyle: WineBottler sürüm 1.7.2 kullanıyorum ve işletim sistemim Darwin22. Wine programının kendisi de hata veriyor gibi görünüyor.

Çalışma dizininde bulunan Wine uygulamasının dosyalarıyla ilgili bir uyumsuzluk olduğu düşünüyorum. Programın kullandığı işlemci mimarisiyle bilgisayarımın işlemcisi arasında bir çatışma var gibi.

Bu hatayı nasıl çözebileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum.

WineBottler 1.7.2 biraz eski bir sürüm olabilir, güncellemeyi denemelisin. Darwin22 işletim sisteminde sorun yaşanması mümkün, daha yeni bir Wine sürümünün daha uyumlu olması muhtemeldir. Ayrıca, çalıştırmaya çalıştığınız .exe dosyasının 64-bit mi yoksa 32-bit mi olduğuna bakın, sistem mimarinizle uyumlu olduğundan emin olun. Wine'ın kurulum dizinini ve Wine konfigürasyon dosyalarını kontrol edip, herhangi bir bozuk dosya olup olmadığını inceleyin. Eğer sorun devam ederse, farklı bir Wine dağıtımı denemeyi düşünebilirsiniz. Başka bir çözüm olarak, sanal makine kullanmayı deneyebilirsiniz.

Geri