XFX RX 5800XT OCCT testi hatası veriyor

TatliKalem

Yeni Üye
Yaklaşık 7 aydır sorunsuz kullandığım XFX RX 5800XT ekran kartım, son 2 aydır beklenmedik biçimde sistemi yeniden başlatıyor. Bu durum, hafif kullanımda değil, yoğun iş yükü altında ortaya çıkıyor. İlginç bir nokta ise, her yüksek yükte bu sorun yaşanmıyor. Sıcaklık değerleri normal sınırlar içinde; aşırı ısınma söz konusu değil. OCCT ile gerçekleştirdiğim testlerde; işlemci, bellek, güç kaynağı ve diğer bileşenlerde sorun yok; fakat GPU testinde hata alıyorum. 9. dakikada bir hata bildirimi alıyorum, ne tür bir hata olduğu belirtilmiyor. Sistem kendini yeniden başlattığında olay günlüklerinde Kernel Power 41 hatası gözüküyor. Yardımcı olacak birileri var mı? OCCT'nin GPU testinde hata göstermesi nedeniyle konuyu bu başlık altında açtım.

Sistem özelliklerim şöyle:

Ryzen 5 5600.
Gigabyte B450M S2H.
Hikvision 3400MHz 18 GB CL17 RAM.
Inca 700W 80+ Gold PSU.
XFX RX 5800XT.

RX 5800 XT kartınızdaki sorun, OCCT testinde 9. dakikada alınan hatanın gösterdiği gibi GPU kaynaklı görünüyor. Kernel Power 41 hatası da güç yönetimiyle ilgili bir problemi işaret ediyor. Sürücülerinizi güncelleyin veya eski bir sürücü sürümünü deneyin. GPU'nun güç limitlerini kontrol edin, düşükse artırmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, kartın garanti durumu ve birlikte kullandığınız PSU'nun kalitesini tekrar gözden geçirmekte fayda var. Başka bir test programı ile de benzer bir test yapıp sonucu paylaşmanız yararlı olabilir.

OCCT'nin belirsiz hata raporu, sorunun kaynağını tam olarak tespit etmeyi zorlaştırıyor. Kernel Power 41 hatası genellikle donanımla ilgili bir sorun işaret eder; GPU'nun bu hataya yol açması muhtemel. Sürücülerinizi güncelleyin. Ayrıca, XFX'in kendi yazılımını kullanarak kartınızın durumunu kontrol etmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, farklı bir GPU test programı ile deneme yapın ya da kartın garanti durumunu kontrol edin. Başka bir güç kaynağı ile test etmek de faydalı olabilir.

Geri