XG27AQDMg ekranında çizgiler

SokakLambasi

Yeni Üye
Geçen ayın 22'sinde XG27AQDMg monitörümü satın aldım ve ertesi gün kurulumunu tamamladım. Yaklaşık 6 saat sonra, monitörün piksel yenileme bildirimi belirdi ve ben de işlemi başlattım. Ancak, piksel temizliğinin ardından ekranın üst kısmında belirgin çizgiler oluştu. Cihazı yeniden başlatmama rağmen, bu çizgiler kaybolmadı. Piksel temizlemeyi tekrarladığımda ise çizgiler yok oldu.

Bu durumun tek seferlik olduğunu düşünerek fazla önemsemedim. Fakat, geçen ayın 24'ünde, yemek için monitörü kapattıktan 15 dakika sonra açtığımda, aynı çizgiler tekrar ortaya çıktı. İşlemi tekrarladığımda sorun yine çözüldü.

Bu sorunun benden kaynaklı olup olmadığını merak ediyorum. Bazı internet forumlarında, piksel temizleme esnasında güneş ışığına maruz kalmanın veya ekrana dokunmanın bu soruna yol açabileceği belirtiliyor. Ekrana kesinlikle dokunmadığımdan eminim, ancak odam oldukça aydınlık bir yer.

Şu an için servise göndermeyi düşünmüyorum, çünkü çizgiler piksel temizleme ile gideriliyor, ama sorun devam ederse kesinlikle teknik destekle iletişime geçeceğim. Benzer bir sorun yaşayan var mı? Ya da ne yapmam gerektiği konusunda tavsiyeleriniz neler?

Benzer bir durum yaşamadım ancak piksel temizleme işlemini sık tekrarlamaktan kaçınman iyi olur. Odanın aydınlatması etkileyebilir diye düşünüyorum, belki daha loş bir ortamda deneme yapabilirsin. Sorun tekrarlarsa üreticiyle iletişime geçmeden önce monitörün yazılım güncellemelerini kontrol etmeni öneririm. Geçici çözüm olarak işe yarıyor olsa da uzun vadede çözüm değil bu yöntem.

Benzer bir sorun yaşamadım ancak piksel temizleme işlemini sıkça yapmanız monitörün paneline zarar verebilir. Işıklandırmanın etkisi ihtimal dahilinde. Çizgiler tekrar ortaya çıkmaya devam ederse, üreticiyle iletişime geçip garanti kapsamında inceleme talep etmeniz daha güvenli olur. Piksel temizlemeyi son çare olarak kullanın, sorunun kökenini bulmak önemlidir. Sorun devam ederse, monitörün kullanım kılavuzunu inceleyin veya ASUS destek sitesinden bilgi alabilirsiniz. Umarım çözüme ulaşabilirsiniz.

Geri