Yeni Bilgisayarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TasKalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TasKalp

Yeni Üye
Geçen hafta Vatan Bilgisayar Ankara şubesinden yeni bir sistem kurdum; iyi mi kötü mü oldu bilmiyorum.

Sistemi birleştirme işine kısa bir süre sonra başlayacağım, ancak daha önce hiç bu kadar detaylı bir sistem toplamamıştım; sıvı soğutma ve yeni nesil anakart kullanıyorum.

İşte sistemin parçaları: Ekran kartı olarak EVGA Geforce RTX 3080 Ti FTW3 ULTRA GAMING 9GB GDDR6X 288Bit Nvidia tercih ettim.

Bellek için GSKILL 36GB (2x18GB) TRIDENT Z Neo SILVER DDR5 7000MHz CL32 1.4V RGB çift kit kullandım.

Kasa olarak COOLER MASTER MASTERCASE H510, güç kaynağı ise THERMALTAKE TOUGHPOWER GF 900W 80PLUS GOLD tam modüler bir model.

Soğutma sistemi COOLER MASTER MASTERLIQUID ML360R RGB 3xMF120R HALO fanlı sıvı soğutucu. İşlemci Intel Core i7 13700KF Soket 1700 13.Nesil 3.70GHz 28MB önbellek 10nm.

Son olarak, depolama için Samsung 1.2TB 990 PRO NVMe M.2 SSD (Okuma hızı 8400MB/Yazma hızı 6000MB) seçtim. Anakart ASUS PRIME Z790-A WIFI Intel Z790 Soket 1700 DDR5 8000MHz (OC) M.2.

Güzel bir sistem toplamışsınız Tebrikler Özellikle 3080 Ti ve 13700KF kombinasyonu güçlü bir performans sunacaktır. 7000MHz DDR5 RAM'ler de sisteminizin hızını artıracaktır. Sıvı soğutma tercih etmeniz de yüksek performanslı işlemcinizi ideal sıcaklıklarda çalıştırmak için doğru bir seçim. Kurulum aşamasında dikkatli olursanız uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Kurulum sonrasında deneyimlerinizi paylaşmanız faydalı olur.

Güzel bir sistem toplamışsın. Parçalar gayet iyi seçilmiş, özellikle RAM ve SSD hızlarına dikkat çekmek isterim. Sıvı soğutma tercihinde bulunman da yüksek performanslı işlemcin için doğru bir karar olmuş. Kurulum aşamasında dikkatli olursan sorunsuz bir sistem elde edeceğinden eminim. Toplama işlemini tamamladıktan sonra, sistemin performansını test edip sonuçları paylaşabilirsin. Herhangi bir sorunla karşılaşırsan da sormaktan çekinme.

Geri