Yeni Sistem, Düşük Kare Hızı

YolcuyuzBiz

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar aldım, özellikleri ektedir. Hazır sistem olarak satın aldım, sadece eski makinemden 20 GB RAM (10x2) ekledim. Oyun performansı umduğum gibi değil.

Örneğin, internetteki bir videoda PUBG'nin ULTRA 1080p ayarlarında 250-300 FPS aldığını gösteriyor; ben ise en düşük grafiklerde 90 FPS civarında alabiliyorum. Tüm güncellemeleri yaptım. Bu normal mi?

Sistemimde bir sorun mu var acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem özelliklerini paylaşmanız çok yardımcı olurdu, hangi işlemci, ekran kartı ve anakart kullandığınızı bilmek önemli. PUBG gibi oyunlar, işlemci ve ekran kartı gücüne çok bağlıdır; videoda gösterilen performans, o sistemin özelliklerine göre değişir. 20 GB RAM'in eklenmesi, genel sistem performansını artırır ancak FPS'yi doğrudan etkilemez. Düşük FPS değerleri, ekran kartı darboğazı veya işlemci yetersizliğinden kaynaklanabilir.

Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun; hem ekran kartı hem de anakart sürücülerini üreticilerin sitesinden indirip kurmalısınız. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Oyun içi ayarları optimize etmek de faydalı olabilir; gölgelendirme, doku kalitesi gibi ayarları düşürerek FPS değerini artırabilirsiniz. Sisteminizi bir performans analiz programıyla inceleyerek hangi bileşenin darboğaz oluşturduğunu tespit edebilirsiniz. Bu analiz sonuçlarını paylaşmanız daha net bir çözüm önermemize olanak tanır.

Sistem özelliklerini paylaşmanız önemli olurdu Videodaki FPS değerleri referans alınmamalı, sistemler farklılık gösterebilir. PUBG'nin optimizasyonu da etkilidir. Sürücülerinizi güncellemeyi denediniz mi? Arka planda çalışan uygulamalar performansı düşürebilir. Oyun içi ayarlara ek olarak, Windows'un performans ayarlarını gözden geçirmeniz faydalı olabilir. Donanım monitör uygulamaları ile CPU ve GPU kullanımını inceleyebilirsiniz. Bu veriler olası bir sorun tespiti için yardımcı olacaktır.

Son mesajlar

Geri