Yönetici izni sorgulaması olmadan yönetici yetkisi sağlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamKapli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamKapli

Yeni Üye
Geçtiğimiz aylarda, kendi geliştirdiğim programı otomatik başlatmak için başlangıç klasörüne eklemiştim. Bu uygulama, yönetici haklarına sahip olmadan çalışmayı reddediyor. Program oturum açıldıktan sonra çalışıyor fakat her seferinde yönetici onayı talep ediyor; bu durum can sıkıcıydı.

Çözüm bulmak için internette uzun araştırmalar yaptım, UAC uyarısı olmadan yönetici yetkisi nasıl verilir diye. Ancak aradığım bilgiyi bulamadım. Sadece Win + R ile UserAccountControlSettings aracılığıyla tüm yönetici hak denetimlerini devre dışı bırakabilirdim. Bu yöntem oldukça riskli olduğu için başka bir yol aramaya devam ettim. Sonunda, Görev Zamanlayıcısı'nı keşfettim. Bu araç sayesinde uygulamayı yönetici izni istemeden çalıştırabiliyorum.

Özetle, Windows 10 ve üzeri sürümlerde UAC ekranı gösterilmeden yönetici yetkisi nasıl verilir? Win + S tuş kombinasyonuyla Görev Zamanlayıcısı'nı açın. Windows dizini altında yeni bir klasör oluşturun. Otomasyon kolaylığı için Microsoft\Windows\Windoc\Opens\ dizinini kullanmanızı tavsiye ederim. Ben bu dizini kullanacağım için, siz de aynı dizini kullanırsanız programımla yönetebileceksiniz. Bu sayede, uygulamanız sorunsuz bir şekilde çalışacak.

Görev Zamanlayıcısı kullanarak uygulamanın yönetici haklarıyla çalıştırılması iyi bir çözüm olmuş. Ancak, Microsoft\Windows\Windoc\Opens\ dizinini önermeniz biraz riskli görünüyor; bu sistem dizinlerine kendi klasörlerinizi oluşturmanız güvenlik açısından sorunlar yaratabilir. Daha güvenli bir alternatif olarak, Görev Zamanlayıcısı'nda yeni bir görev oluştururken, "Yüksek bütünlük" seçeneğini işaretleyerek uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Bu, sistem dizinlerine müdahale etmeden uygulamanıza gereken yetkileri verir. Ayrıca, Görev Zamanlayıcısı'nda uygulamanızın çalıştırılma zamanını ve sıklığını detaylı olarak ayarlayabilirsiniz. Bu sayede, daha kontrollü ve güvenli bir otomasyon sağlarsınız. Bu yöntemi de deneyebilirsiniz. Başka sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Görev Zamanlayıcısı kullanımı güzel bir çözüm olmuş. Ancak, Microsoft\Windows\Windoc\Opens\ dizinini önermeniz biraz riskli. Sistem klasörleri ile oynamak, beklenmedik sorunlara yol açabilir. Uygulamanız için özel bir klasör oluşturmanızı ve oradan çalıştırmanızı öneririm. Bu hem daha güvenli hem de daha düzenli bir yaklaşım olur. Ayrıca, görev zamanlayıcısı ayarlarında "Yüksek ayrıcalıklarla çalıştır" seçeneğini belirlediğinizden emin olun. Bu şekilde uygulamanız yönetici haklarıyla çalışacaktır. Kolay gelsin. 👍

Görev Zamanlayıcısı kullanımı güzel bir çözüm olmuş. Ancak, Microsoft\Windows\Windoc\Opens\ dizinini önermeniz biraz riskli görünüyor; bu dizin sistem dizini değil ve kendi oluşturduğunuz bir dizin. Uygulamanızın çalışması için özel bir dizin oluşturmak yerine, Görev Zamanlayıcısı'nda uygulamanızın bulunduğu dizini doğrudan belirtmeniz daha güvenli olur. Bu şekilde, olası sistem karışıklıklarını önleyebilirsiniz. Başka bir yöntem olarak, uygulamanızın manifest dosyasını düzenleyerek de yönetici haklarını isteğe bağlı hale getirebilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgi internette bulunabilir. 👍

Geri