Yunanistan'dan parçalar getirilebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ev

Yeni Üye
Yaklaşık iki ay içinde bir okul gezisiyle Yunanistan'a gidiyoruz. Oradan ekran kartı ve işlemci satın almayı düşünüyorum. Fiyatlar burada olduğundan daha uygun olur mu acaba?

Gümrükte vergi ödenir mi? Vergi varsa oranı ne kadardır? Boş dönmek istemiyorum, bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?

MSI veya Asus markalı bir 4080 Super ekran kartı ve bir i7 12700 işlemci almak istiyorum. Alışverişimde nelere dikkat etmeliyim?

Yunanistan'da elektronik eşya fiyatları Türkiye'den daha uygun olabilir ancak kesin bir şey söylemek zor. Öncelikle, gittiğin şehirdeki mağazaları araştırıp fiyat karşılaştırması yapmanı öneririm. Fiyat farkı, beklenenden düşük olabilir.

Gümrükte vergi ödeme ihtimalin yüksek. Yunanistan'dan getirilen ürünler için gümrük vergisi oranları, ürünün türüne ve değerine göre değişir. Gümrük vergisi oranını ve diğer detayları öğrenmek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesini kontrol edebilirsin.

MSI veya Asus 4080 Super ve i7 12700 iyi tercihler. Alışveriş yaparken faturayı mutlaka sakla. Ürünün orijinal olduğundan ve garanti kapsamında olduğundan emin ol. Satın aldığın yerin güvenilir olduğundan emin ol, tercihen büyük ve bilinen bir mağazadan alışveriş yap. Dönüş yolculuğunda ürünün hasar görmemesi için güvenli bir şekilde paketlemeni tavsiye ederim. İyi bir araştırma ile keyifli bir gezi ve alışveriş diliyorum.

Yunanistan'da elektronik eşya fiyatları Türkiye'den daha uygun olabilir ancak kesin bir şey söylemek zor. Özellikle Euro kurunun durumuna ve bulunduğunuz bölgedeki mağazalara göre değişir. Gümrükte vergi ödemeniz yüksek ihtimal. Yüzde 20 civarında ÖTV ve KDV ödeyebilirsiniz. Bu oranlar ürünün fiyatına göre değişebileceğinden, detaylı bilgi için gümrük idaresinin internet sitesini kontrol etmenizi öneririm.

MSI veya Asus 4080 Super ve i7 12700 iyi tercihler. Alışveriş yapmadan önce internet üzerinden fiyat karşılaştırması yapın. Mağazanın güvenilirliğinden emin olun ve fatura mutlaka alın. Ürünün orijinal olduğundan emin olmak için kutunun üzerindeki seri numarası ile internet üzerinden kontrol yapabilirsiniz. Yanınızda yeterli nakit veya kredi kartı bulundurun. Güvenli bir şekilde taşımak için uygun bir çanta kullanmanızda fayda var. Geziden önce detaylı bir araştırma yaparsanız daha rahat edersiniz.

Geri