Zula Başlatıcı Hatası: 0xc000007b Kodu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayduvagi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayduvagi

Yeni Üye
Zula başlatıcı dosyasında (zula_launcher.exe) bir hata oluştu ve 0xc000007b hatası gösterildi. Bu durum, işletim sisteminin başlatma sürecinde bir sorun yaşadığını işaret ediyor.

Sistem detayları şöyle: Bilgisayar adı Z15S2DV9-PC, mantıksal işlemci sayısı 17, RAM miktarı 11.15 GB ve işletim sistemi 64-bit Windows 10.0 Build 19045.2. Geçtiğimiz ay bu hatayı aldım.

Hata ile ilgili Process Monitor günlüğünü inceledim. Ancak detaylı bir çözüm bulamadım.

Yüklenen DLL dosyalarının listesi aşağıdaki gibidir: AcLayers.dll, KernelBase.dll, MSVCP140.dll, SHCore.dll, VCRUNTIME140.dll, VersionChecker.dll, Wldap32.dll, advapi32.dll, apphelp.dll, bcrypt.dll, cfgmgr32.dll, combase.dll, crypt32.dll, gdi32.dll, gdi32full.dll, imm32.dll, kernel32.dll, mpr.dll, msvcp140.dll, msvcp_win.dll, msvcrt.dll, ntdll.dll, ole32.dll, oleaut32.dll, rpcrt4.dll, sechost.dll, setupapi.dll, sfc.dll, sfc_os.dll, shell32.dll, shlwapi.dll, steam_api.dll, ucrtbase.dll, user32.dll, vcruntime140.dll, win32u.dll, wow64.dll, wow64cpu.dll, wow64log.dll, wow64win.dll, ws2_32.dll. Bu listede olası bir sorun kaynağı tespit edemedim.

0xc000007b hatası genellikle bozuk bir boot sektörü, disk sürücüsü problemi ya da RAM hatasından kaynaklanır. Process Monitor loglarını incelemiş olmanız iyi ancak yeterli olmayabilir. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Ayrıca, sabit diskinizin sağlık durumunu kontrol eden bir program (CrystalDiskInfo gibi) kullanarak fiziksel bir sorun olup olmadığını inceleyin. RAM'inizde sorun olup olmadığını kontrol etmek için Windows Bellek Tanılamasını çalıştırmanız faydalı olabilir. Bu adımların ardından Zula başlatıcısını tekrar çalıştırmayı deneyin. Sorun devam ederse, daha detaylı hata logları paylaşmanız yardımcı olabilir.

Geri