Dizüstüİnceleme

Acer Nitro 5 İnceleme Rehberi (2020)

Acer bilgisayarlar son zamanlarda oldukça tercih edilebilir duruma geldi. Özellikle Acer Nitro serisi uygun fiyatı ver yüksek performansı ile tam bir performans/fiyat ürünü haline gelmiş durumda. Son çıkan Acer Nitro’lar 10. nesil İntel ve AMD işlemcileri ile başlangıç serisi bilgisayarlar arasından kendini sıyırıyor.

2019 versiyonu ile arasında 2mm fark bulunan yeni 2020 model Acer Nitro daha ince olarak kullanıcıları ile buluşuyor. Tasarım olarak çok büyük farklılık olmasa da arka panelinde yer alan kırmızı kısım kendini oyuncular için yapılmış bir bilgisayar gibi gösteriyor. Acer Nitro 2020’nin kasa malzemesi plastik olup kalitesi hissiyatı oldukça yüksek. Ürünün ağırlı 2,3 kg olup oldukça kompakt bir yapıya bürünmüş.

Acer Nitro’nun 5 adet versiyonu var. AN515-55 modeli ince çerçeveleri ile %80 oranında ekran / gövde imkanı sunuyor. Ayrıca ekran 144 hz olup giriş seviyesi olarak adlandırılan bilgisayarlarda çok sık görülen bir değer değil. O nedenle Acer bu alanda rakiplerini geride bırakmış görünüyor. Parlaklığı 300 nit olan Acer nitro bu değeri ile de oldukça yeterli.

Donanım

Acer Nitro’nun 2020 deki en hızlı bilgisayarı Intel Core i7-10750H işlemci bulunduruyor. Bu işlemcinin yanında Nvidia GeForce GTX 1660Ti 6GB ekran kartı ve 32GB 2933Mhz DDR4 RAM ile giriş seviyesinin oldukça üzerinde bir donanım sergiliyor. Acer Nitro 5 ülkemizde genel olarak 8 GB ve 16 GB ram ile satılacak. İsteğe bağlı olarak 32 GB Ram kullanma imkanımızda olacak. Bu özellikleri ile fiyatına bakıldığında rakiplerine göre daha düşük.

Acer Nitro 5 İnceleme Rehberi
Acer Nitro 5 İnceleme Rehberi

Depolama

Acer Nitro 5 1 TB SSD disk ile geliyor. Bu kapasite bir laptop için oldukça yeterli iken bir adet M.2 SSD disk slotu boş olarak yer alıyor. İsteğinize göre buraya bir SSD daha takabilirsiniz. Hatta bunun yanında 2.5″ disk alanıda var, buraya da ekstra bir disk daha takabilirsiniz. M.2 slotlarının RAID 0 desteklediğini belirtmekte fayda var.

Soğutma Sistemi

Acer Nitro 5’te Coolbost soğutma teknolojisine yer vermiş. Tüm soğutma detaylarını Nitro Sense programı üzerinde görebiliyor ve kontrol edebiliyorsunuz. Bu alanda rakipleri ile çok büyük fark yaratamamış. Nitekim uzun oyun sürelerinde işlemci 85-90 derece, GPU ile 80-85 derece aralığında çalışıyor. Sıcaklığın bu kadar yüksek olması nedeniyle fanların hızlı çalışması ve oluşan gürültü bilgisayarın eksi özelliklerinden.

Ses Sistemi

Acer Nitro 5’in ses sistemi en çok eleştirilen noktaların başında geliyor. Kaliteli bir ses sistemi olan dts:X bulunması ve bunun yanında 2x2W hoparlör olması beklentileri yükseltirken ses seviyesinin düşük kalması kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmış durumda. Oyun oynayan kişiler kulaklık kullandığında farkı çok hissetmeyecek olsada sessiz bir gece film izlerken fan sesinin film sesinden yüksek olduğunu farkettiğinizde tüm keyfiniz kaçacaktır.

Performans

En çok merak edilen konulardan birisi Acer Nitro 5’in performansı nasıl? Acer Nitro 5, 3D Mark testlerinde 14155 puan almış. Sistem Far Cry 5 ile test edildiğinde 72 Fps gibi tatmin edici bir değer sunuyor. (Far Cry 5 hala sistem testlerinde en çok kullanılan oyunların başında geliyor.) Bunun yanında Assassin’s Creed Odyssey‘de 44fps, Apex Legends‘de ise 75 fps alınmış durumda. (Tüm testler ultra grafik ayarlarında yapıldığını hatırlatalım.)

Laptop’un yanında standart olarak 135W’lık bir şarj adaptörü geliyor. Acer Nitro 5’in batarya kapasitesi ise 57Wh. Bu donanım ile 5,5 saat film ve 6,5 saat internette gezinti yapılabiliyor. Oyunlarda tam performans için prize takılı olması tavsiye ediliyor.

Fiyatı

32 GB Ram’li, İ7 işlemcili ve 1 TB SSD’li modelin fiyatı şu an için 12.000 TL civarında. AMD Ryzen işlemcili modeli biraz daha ucuz olacaktır. Bu kadar yüksek donanıma ihtiyacınız yok ise daha uygun fiyatlı Acer Nitro 5 modelleri bulunuyor. Tercihinizi bunlardan yana kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.