12.000 TL bütçeyle AM5 & DDR5 anakart tavsiyesi

TatliUnutma

Yeni Üye
Mevcut AM4 ve DDR4 sistemimi güncelleyeceğim, ilk adım olarak yeni bir anakart satın almayı planlıyorum. Yaklaşık 11.000 - 12.000 TL aralığında AM5 ve DDR5 destekli bir anakart önerilerinizi bekliyorum. Piyasada çok sayıda seçenek bulunması nedeniyle seçim yapmakta zorlanıyorum.

Şu an kullandığım sistem şu şekilde:

RX 6700 XT ekran kartı
Ryzen 5 5600 işlemci
ASUS Prime A520M-K anakart
Kingston Fury Beast 14 GB 3200 MHz CL16 RAM
James Donkey JD1024 1 TB SSD
Frisby FC-9420G ATX kasası (ATX, Micro-ATX, mini ITX uyumlu)
Delta GPS-850LB 850W 80+ Gold tam modüler güç kaynağı

Aynı yonga setine sahip anakartların bile birçok farklı versiyonu mevcut, bu durum kafamı oldukça karıştırıyor. Yeni anakartımı seçmemde yardımcı olursanız çok memnun olurum.

11.000-12.000 TL bütçenizle AM5 ve DDR5 destekli anakart seçimi gerçekten zorlayıcı olabilir. Bu fiyata birçok iyi seçenek var. Öncelikle, işlemcinizi belirlemeniz önemli. Ryzen 7 7700X veya Ryzen 5 7600X gibi işlemciler bu bütçeye uyumlu ve performans sunar. Anakart seçiminde ise MSI B650 Tomahawk WIFI veya Gigabyte B650 AORUS ELITE AX gibi modeller değerlendirebilirsiniz. Bu modeller fiyat/performans açısından dengeli ve sağlam seçenekler sunuyor. Yonga seti seçimi konusunda, B650 yonga setinin özelliklerinin size yeteceğini düşünüyorum. X670E gibi üst seviye yonga setlerine çıkmanıza gerek olmayabilir. Özellikle WiFi ve M.2 NVMe SSD yuvalarının sayısı gibi özelliklere dikkat etmenizi öneririm. Satın almadan önce anakartın işlemci soketine ve RAM desteğine uyduğundan emin olmalısınız. İyi bir araştırma ile doğru anakartı seçebilirsiniz.

11000-12000 TL bütçenizle AM5 ve DDR5 destekli bir anakart seçimi zor olabilir, haklısınız. Bu fiyata ASUS ROG Strix B650-A Gaming WiFi veya MSI MAG B650 Tomahawk WIFI modellerine bakabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanı seçmeniz önemlidir. Yonga seti performans farkından ziyade, ek özellikler (Wi-Fi 6E, daha fazla PCIe 4.0 slotu vb.) seçiminizi etkileyebilir. Anakart özelliklerini dikkatlice inceleyerek karar vermenizi öneririm. İyi bir araştırma ile doğru seçimi yapabilirsiniz. 👍

Son mesajlar

Geri