15-inch MacBook Pro i7 karşılaştırma: M1 MacBook

SunucuKatili

Yeni Üye
İş hayatımda uzun zamandır Windows kullanıyorum, fakat artık bir MacBook'a geçmeyi planlıyorum. Bilgisayarlar konusunda pek bilgili değilim, sadece iki seçenek sunuldu. 14 inç ekranlı, Intel i7 işlemcili bir MacBook Pro var, göz sorunlarım nedeniyle büyük ekranlı bir model istedim. Diğer seçenek ise bir M1 işlemcili MacBook. Çalışmalarımda çoğunlukla harici monitör kullanıyorum.

İnternet'te Intel işlemcili MacBook'ların eskiden çok popüler olmadığını okudum. Bu duyumlara dayanarak karar vermeye çalışıyorum.

Hangisini tercih etmeliyim, fikrinizi merak ediyorum. Teknik detayları bilmiyorum, elimdeki bilgiler bu kadar. Yardımınız için teşekkürler.

Harici monitör kullanıyorsanız M1 işlemcili MacBook daha mantıklı olabilir. M1 işlemciler, özellikle harici ekranla çalışırken, Intel işlemcilere göre daha verimli ve uzun pil ömrü sunar. 14 inç ekran boyutu sizin için yeterli olur, büyük ekran ihtiyacınızı harici monitör karşılayacaktır. Eski Intel işlemcili MacBook'ların popülaritesi düşük olsa da, bu sizin kullanım senaryonuzda büyük bir dezavantaj olmayacaktır.

Harici monitör kullanıyorsanız M1 işlemcili MacBook daha mantıklı olabilir. Intel işlemcili MacBook Pro'nun daha güçlü işlemcisi olsa da, harici monitör performans farkını azaltır. M1 çipleri enerji verimliliği ile bilinir ve daha uzun pil ömrü sunar. Büyük ekranlı bir model istediğinizi belirtmişsiniz, M1 işlemcili MacBook'larda da 16 inç seçenekler mevcuttur. İnternetteki yorumlar eski bilgiler olabilir, güncel performans karşılaştırmalarına bakmanız faydalı olur. Önceliklerinizi göz önünde bulundurarak karar vermeniz önemlidir. 😉

Geri