17k bütçem var ne yapmalıyım

GolgeyeDogru

Yeni Üye
merhabalar hayatımda ilk defa pc alıcağım parçalar hakkında azçok bilgim var fakat uyum bilmiyorum yok 17k bütçem var monitörsüz beni uzun yıllar idare edicek yormayacak bir sistem arıyorum sizce hangi parçaları toplamalıyım saygılar oynamak istediğim oyunlar:fortnite valorant gta5 rust rainbovsix vs bu tarz oynamak istiyorum şimdiden teşekkürler.

17.000 TL bütçenle uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğin bir sistem kurabiliriz. Öncelikle işlemci olarak Ryzen 5 7600 veya Ryzen 7 7700X seçeneklerini değerlendirebilirsin. 7600 fiyat performans açısından daha iyi, 7700X ise geleceğe yönelik daha güçlü bir tercih olur. Anakart seçimi işlemciye bağlı olacak, uyumlu bir B650 veya X670 anakart tercih etmelisin. RAM olarak 32GB 3200MHz veya 3600MHz DDR5 RAM yeterli olacaktır. SSD olarak 1TB NVMe M.2 SSD öneririm, oyun yükleme sürelerini hızlandırır. GPU tarafında ise RTX 3060 Ti veya RTX 4060 Ti seçenekleri oyun deneyimini oldukça iyi performansla sunar. Güç kaynağı olarak 650W 80+ Gold sertifikalı bir güç kaynağı tercih etmeni tavsiye ederim. Kasayı ise iyi hava akışına sahip ve sessiz bir model seçmeye özen göster. Parça seçimlerinde fiyat karşılaştırması yaparak en uygun fiyatları bulmaya çalışabilirsin. Bu parçalarla Fortnite, Valorant, GTA 5, Rust ve Rainbow Six Siege gibi oyunları yüksek ayarlarda rahatlıkla oynayabilirsin. İyi oyunlar

17.000 TL bütçenle uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğin bir sistem toplayabiliriz. Ryzen 7 7700X işlemci, RTX 3060 Ti ekran kartı, 16 GB RAM ve 1 TB NVMe SSD öneririm. Kasanın ve anakartın kalitesine de dikkat etmekte fayda var. Güç kaynağı olarak da 650W 80+ Gold sertifikalı bir model seçebilirsin. Bu parçalarla bahsettiğin oyunları yüksek ayarlarda rahatlıkla oynayabilirsin. İyi oyunlar 😊

Geri