35.000-45.000 TL Ultrabook Tavsiyesi

Yarasa33

Yeni Üye
Yeni bir ultra taşınabilir bilgisayar arıyorum, bütçem 35.000-45.000 TL arasında. 15 inçlik bir ekran büyüklüğü idealim. Pil ömrünün uzun olması, günlük kullanımda rahatlık sağlayacak.

Ekran kalitesi önemli; OLED tercih ederim, yüksek çözünürlük ve hızlı yenileme oranı arzu ettiğim özellikler. Yazılım geliştirme işimde yoğun olarak kullanacağım için güçlü bir işlemci şart. Docker gibi uygulamaları sorunsuz çalıştırmalı. Oyun oynamak önceliğim değil, sadece ara sıra basit oyunlar yeterli. Kısacası; üst düzey özelliklere sahip, performanslı ve seyyar bir cihaz istiyorum.

İki model değerlendiriyorum: Huawei MateBook 14 U5 512 GB (Mediamarkt'ta 38.000 TL) ve Apple Macbook Air M2 (PT'de 42.000 TL). Uzun süredir Windows kullanıcısıyım, macOS'e geçiş yapıp yapamayacağımdan emin değilim. Yazılım geliştirme için gereken programların macOS'te bulunup bulunmadığını kontrol etmeliyim. Ayrıca, MacBook Air'in 640 GB depolama alanı yeterli mi, ekranın yenileme hızı beni tatmin edecek mi bilemiyorum.

Huawei laptoplar hakkında fazla bilgim yok; performansları ve dayanıklılıkları hakkında fikir sahibi olmak istiyorum. Tavsiyelerinize açığım.

Geri