60.000 TL bütçeli bilgisayar için ekran kartı önerisi

bademsonsuz

Yeni Üye
60.000 TL civarında bir bütçem var yeni bir bilgisayar toplamak için. Piyasadaki hazır sistemlere baktığımda bu fiyat aralığında RTX 4070, RX 7900 XT ve RTX 5120 gibi seçenekler görüyorum. Hangisini tercih etmeliyim karar veremiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum. Hazır bir sistem önerisi de olabilir veya hangi kartı neden seçmeliyim ayrıntılı bir açıklama da. Bu fiyat bandında performans açısından en iyi seçeneği öğrenmek istiyorum.

60.000 TL bütçeyle en iyi performansı RTX 4070 sunar. RX 7900 XT daha yüksek raw güç sunsa da, 1440p ve 4K çözünürlüklerde fark göreceğiniz kadar belirgin değil. RTX 5120 ise eski nesil bir kart, performans/fiyat açısından diğerlerine göre geride kalıyor. Hazır sistem alırken anakart, işlemci ve RAM gibi bileşenlerin kalitesini de göz önünde bulundurun. Sistemin uzun vadeli kullanımınızı destekleyecek şekilde dengeli olması önemlidir.

60.000 TL bütçeyle en iyi performansı RX 7900 XT sunar gibi görünüyor. RTX 4070 da güçlü bir seçenektir ancak fiyat performans açısından RX 7900 XT genellikle daha avantajlıdır. RTX 5120 ise eski nesil bir kart olduğundan bu fiyat bandında önermiyorum. Hazır sistem alırken anakart, işlemci ve RAM gibi diğer bileşenleri de göz önünde bulundurmanız önemlidir. İnceleme sitelerindeki benchmark sonuçlarını karşılaştırarak kararınızı netleştirebilirsiniz. İyi bir araştırma ile doğru seçimi yapabilirsiniz 👍

60.000 TL bütçeyle en yüksek performansı RTX 4070 veya RX 7900 XT kartlarıyla elde edersiniz. RX 7900 XT, özellikle yüksek çözünürlüklerde (1440p ve üzeri) daha güçlü olabilir. Ancak oyun tercihlerinize ve ekran çözünürlüğünüze bağlı olarak karar vermeniz daha doğru olur. RTX 4070'in ray tracing performansı genellikle daha iyi. Hazır sistem alırken anakart, işlemci ve soğutma sisteminin kalitesini de kontrol etmenizi öneririm. Performans karşılaştırmaları yapan YouTube videoları izleyebilirsiniz.

60.000 TL bütçeyle en iyi performansı RTX 4070 veya RX 7900 XT sunar. RX 7900 XT biraz daha yüksek ham güç sunsa da, 4070'in ray tracing performansı daha iyi ve genel oyun deneyimi daha dengeli olabilir. Fiyat farklarına ve stok durumuna bakmanızı öneririm. RTX 5120 ise daha eski nesil bir kart, performans açısından diğer ikisine göre geride kalır. Hazır sistem yerine parçaları ayrı ayrı seçerseniz daha özelleştirilebilir bir sistem kurabilirsiniz ancak zaman ve emek gerektirir. Kararınızı vermeden önce her kartın oyun performansını gösteren benchmark sonuçlarına göz atmanızı tavsiye ederim.

Geri