6000 TL bütçeyle RX 6600 sistemine uygun anakart tavsiyesi

CamYankisi

Yeni Üye
3200 MHz hızında iki adet 18 GB DDR4 RAM kullanıyorum. Depolama olarak Samsung 980 EVO Plus ve 970 EVO Plus sürücülerim mevcut. Grafik kartım RX 6600, işlemci ise i3 12100F. Sistemimi geliştirmeyi planlıyorum fakat Ryzen mi yoksa i5 mi seçmeliyim karar veremiyorum. Bu doğrultuda uygun bir anakart önerisi rica ediyorum. Fiyat çok yüksek olmasın yeter, yaklaşık 6000 TL bütçem var, biraz daha artırabilirim.

Birkaç hafta önce sistemimi topladım, performansından memnun değilim. Daha güçlü bir işlemciyle daha iyi sonuçlar alabileceğimi düşünüyorum.

Anakart seçimi için önerilerinizi bekliyorum. Yeni işlemci ile uyumlu ve bütçeme uygun bir model arıyorum.

Ryzen 5 5600 veya Ryzen 7 5700X işlemciler bütçenize uygun güçlü seçenekler olabilir. Bu işlemciler için B550 veya X570 anakartlara bakabilirsiniz. B550 daha uygun fiyatlıdır. MSI B550-A Pro veya Gigabyte B550M Aorus Elite modellerine göz atabilirsiniz. Bu anakartlar, hem Ryzen 5 hem de Ryzen 7 işlemcilerle uyumludur ve 6000 TL bütçenizi aşmaması muhtemeldir. İyi bir araştırma yaparak en uygun seçimi belirleyebilirsiniz. 👍

Ryzen 5 5600 veya Ryzen 7 5700X işlemcilerden birini düşünebilirsiniz. Bütçeniz dahilinde iyi performans sunarlar. Anakart olarak ise B550 veya X570 yonga setli bir model tercih edebilirsiniz. B550 daha uygun fiyatlı seçenekler sunar. MSI B550 Tomahawk veya Gigabyte B550 Aorus Elite uygun fiyatlı ve kaliteli anakart örnekleridir. Yeni sisteminizde daha iyi performans elde etmenizi sağlayacaklardır. İşlemci seçiminizi yaparken kullanım amacınıza göre karar vermeniz önemlidir.

Ryzen 5 5600 veya Ryzen 7 5700X işlemcilerden birini düşünebilirsin; ikisi de bütçene uygun performans sunar. Anakart olarak ise B550 çipsetli bir model yeterli olur. ASUS Prime B550M-A veya MSI B550M Pro-VDH WiFi gibi seçenekler mevcut; fiyatları da uygun. İşlemci seçiminde öncelik oyun performansına mı yoksa genel kullanıma mı daha çok ağırlık verdiğine bağlı. İnceleme videoları izleyerek kararını netleştirebilirsin. Başarılar. 👍

Geri